FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER

Nanna Stigel: Jeg brænder for at skabe de bedst mulige forudsætninger for kommende generationer

Nanna Stigel - om at brænde for de kommende generationer

Fortæl lidt om dig selv, og hvad du brænder for

Kvindekroppen er fantastisk, og jeg er fascineret af de iboende rytmer og overgange, der er indlejret i kvinders kroppe. Den månedlige cyklus, fertilitet/undfangelse, graviditet, fødsel, moderskab og overgangsalder. 

Fertilitet er og bliver dog et af mine hjertebørn. Både fordi jeg brænder for at skabe de bedst mulige forudsætninger for kommende generationer, og fordi jeg synes, det er så vigtigt at sætte fokus på alt det, vi selv kan gøre, når der er knas med fertiliteten. 

Det har jeg skrevet en bog om, der hedder ”Bliv gravid – Sådan styrker du din fertilitet”. 

Jeg hedder i øvrigt Nanna Ewald Stigel, jeg er ernæringsterapeut (DET), cyklusvejleder, familierådgiver og cand.mag. For nu at nævne et par af de uddannelser, jeg har med i bagagen. En stor del af min fritid går nemlig med at fordybe mig i menneskers indre og ydre sundhed. Jeg er desuden stor fan af naturen, som jeg bevæger mig i hver dag, og så nyder jeg at fordybe mig i min meditationspraksis og læse bøger om psykologi, psykoterapi og spiritualitet.

"Sundhed for mig er ikke en enkelt ting. Det er summen af mange ting. Det handler om at finde ud af, hvad der er nærende for den enkelte."
 

Hvilket område er du specialiseret i, og hvorfor har du valgt dette område?

Jeg har mit faglige speciale i fertilitet og den kvindelige cyklus. Måske fordi begge dele er forudsætningen for den menneskelige eksistens … Og helt sikkert fordi begge dele – da jeg startede med at arbejde inden for feltet – manglede et positivt fokus og en italesættelse af, hvad vi selv kan gøre, når der er problemer med fertiliteten eller cyklussen. 

Mit ønske er at støtte kommende forældre i at finde deres vej i fertilitetsjunglen og genoprette kroppens balance, så den er fintunet til graviditet. 

Min metode er baseret på Foresight Preconceptions årelange erfaringer inden for fertilitet, tilpasset cutting edge ny viden om Functional Medicine og tilsat viden om ayurveda, yoga, nervesystemet og den menneskelige psykologi.

Hvad betyder sundhed for dig?

Sundhed for mig er ikke en enkelt ting. Det er summen af mange ting.

Det handler om at finde ud af, hvad der er nærende for den enkelte.

Både helt lavpraktisk: Hvilken mad er god for den enkelte? Hvilke kosttilskud? Hvilken bevægelsesform? etc. Men også i en mere overordnet forstand: Hvad gør dig glad? Hvad gør, at du mærker livet boble inden i dig? Hvad nærer dig virkelig

Det er der ikke ret mange af os, der har lært noget om. I mit arbejde støtter jeg mennesker i at mærke indefra, hvad der er sundhed for dem, og hvad der støtter dem på vejen til en frugtbar krop. Indimellem er enkelte kostændringer, et par yogastillinger og måske tilførsel af udvalgte kosttilskud nok. Andre gange har vi brug for avancerede funktionelle analyser for at blive klogere på, hvad der helt præcist er på færde i den enkeltes biokemi.

"Mit ønske er at støtte kommende forældre i at finde deres vej i fertilitetsjunglen og genoprette kroppens balance, så den er fintunet til graviditet."

Hvad er din filosofi, når det kommer til sundhed, kost og kosttilskud?

At to mennesker ikke er ens. Det, der er sundt og frugtbart for den ene, er ikke nødvendigvis sundt og frugtbart for den anden. 

Som ernæringsterapeut ser jeg naturligvis på, hvad du spiser, og lægger – i samarbejde med dig – en plan for sundere og mere optimal kost. Men ernæringsterapien forholder sig også til mere komplekse forhold, som fx hvad der sker med maden, efter at du har spist den, om du fordøjer maden godt nok, om din krop er i stand til at nedbryde og optage næringsstofferne, om din krop reagerer uhensigtsmæssigt på noget i maden, om du mangler næringsstoffer og lignende.  

Således bygger ernæringsterapien ikke på one-size-fits-all-diæter, men skræddersyede planer nøje afstemt efter den enkelte klients individuelle biokemi, ønsker og behov. Jeg anbefaler desuden urter, vitaminer, mineraler og en række andre kosttilskud dér, hvor der er brug for det. 

Og så er jeg interesseret i at behandle årsagen til de problemer, du oplever, ikke blot at lindre symptomerne. 

Endelig er det essentielt, at de ting, jeg anbefaler, ikke bare topper en stress over at skulle gøre eller spise ’det helt rigtige’. På den måde skal det også afstemmes med den enkelte.

Hvilke initiativer er du i gang med lige nu, og hvilke tidligere bedrifter er vigtige at vide om dig?

Jeg er tilknyttet Center for ernæring & terapi, hvor jeg kan bookes til 1:1-konsultationer. Desuden afholder jeg fra tid til anden undervisning, workshops og foredrag om fertilitet. Det hele kan du læse om på min hjemmeside. 

Jeg elsker at skrive og har ud over ”Bliv gravid – Sådan styrker du din fertilitet” skrevet bogen ”Dit hemmelige våben – Guide til din kvindelige cyklus”. Sidstnævnte sammen med Laila Tórsheim. 

 

Roar — blog

Velkommen til RoarBlog

På vores blog deler vi viden, meninger og generel begejstring om, hvad det vil sige at leve et sundt liv. Vi håber, du vil få lige så meget ud af at læse vores posts, som vi har fået ud af at skrive dem.

 • 20/4-2022

  Mai Pham: For mig har det været ekstremt vigtigt at kunne læse om kosttilskuddenes sammensætning, vitaminernes og mineralernes kilder og optagelse.

  Vi venter vores første barn – en lille dreng ved navn Marley, som kommer slut juni. 

  Jeg ønsker at støtte La Roar...

 • 6/3-2022

  Cecilie Mogensen: "Det giver mig en tryghed, at jeg kan hjælpe min krop på vej"
  Cecilie Mogensen: "Jeg har altid set iltmasken, når man er ude at flyve som en god metafor og et godt billede på det her...
 • 19/2-2022

  Line og Thomas: ’’Et sundt sind, i et sundt legeme’’ - og netop dét er målet.
  I det her blogopslag byder vi vores to skønne ambassadører, Line og Thomas fra Sunshinetribe, velkommen til La Roars community. Klik ind og læs mere om det...
 • 10/10-2021

  Freya Cecilia Asbjerg: "Jeg glædede mig til at være nogens mor. Det har jeg altid vidst, at jeg ville være."
  Jeg lærte Tine af kende, da jeg havde La Roar som kunde i efteråret 2019. Jeg blev målløs over hendes dedikation, hendes viden indenfor...
 • 6/10-2021

  Mennesker har brug for mennesker. Uanset hvor i livet, vi står.

  Mette Marie Thornam: Måske har vi lært at klare alting selv – også når noget i livet er svært. Men det har aldrig være...

 • 17/9-2021

  Katrine Nexø: Efter en lang rejse mod at blive gravid, er jeg blevet bedre til at passe på mig selv.
  Da jeg fik øjnene op for La Roar, gav det så god mening. De forklarer på en overskuelig og inspirerende måde, hvad de forskellige...
1/6

Se alle artikler

Good things will happen