FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER

Katrine Nexø: Efter en lang rejse mod at blive gravid, er jeg blevet bedre til at passe på mig selv.

Katrine Stougaard-Nexø

Fortæl os lidt om dig selv

Jeg hedder Katrine Stougaard-Nexø. Jeg er 36 år, bor på Frederiksberg sammen med min kæreste, og vi venter vores første barn til oktober.

Jeg er vokset op på landet, hvor min barndom var fyldt med kærlighed og jord under neglene. Min far byggede huse til mig og mine veninder ud af halmballer, så vi kunne drømme os væk og lege, at vi var flyttet hjemmefra. Det var fantastisk. Fantasien fejlede bestemt ingenting. 

Jeg husker tilbage på min barndom med minderne om, at solen altid skinnede. Vi fik hjemmedyrkede grøntsager, plukkede egne ribs fra vores buske, og dagene var lange og fyldt med leg sammen med vennerne på vejen.

Jeg sætter stor pris på naturen. Jeg elsker at bade i havet, at være ude i den vilde natur, at lave bål og blive opslugt af ildens meditative skær. Jeg har altid været nysgerrig og vant til, at bruge mine hænder. Jeg troede, at jeg skulle være billedkunstner eller skulptur, men jeg fandt min egen hylde som smykkedesigner i enkelt-kvinde-virksomheden Katrine Nexø Jewellery

 

 

Siden mine start 20’ere har jeg været draget af det spirituelle. Her fik jeg øjnene op for mindfulness, yoga og meditation. Jeg elsker at dykke dybere og blive klogere på mig selv og min krop. Så jeg nørder alt om kvindens krop og sind. I mit selvstændige virke inspireres jeg af kvindekroppen og dens forunderlige transformation.

 

Hvordan passer du på dig selv i en travl hverdag?

Ved at mærke efter og lytte til min krop samt dens signaler og så har jeg altid haft brug for at koble af og prioritere tid alene.  

Efter en lang rejse mod at blive gravid, er jeg med tiden blevet bedre til at passe på mig selv. At sætte grænser, sige nej og ikke hoppe med på pleaservognen. Jeg følger min mavefornemmelse, min intuition og derudover er jeg meget taknemmelig. 

Tilbage i 2019 var jeg sygemeldt med stress, og det slog mig helt ud. Det var en mørk tid, som jeg aldrig vil tilbage til igen og jeg reagerer derfor hurtigt, når min krops alarmklokker ringer fordi, at jeg derfor har presset mig selv for hårdt.

Jeg sørger ligeledes for at bruge min krop. Det kan enten være ved at løbe en tur, dyrke yoga, mediterer eller blot trække stikket. Jeg trækker typisk stikket ved at ligge på sofaen og se en film, og det må gerne være en film, jeg har set før. Derved kan jeg bare lade tankerne flyde uden at være dybt koncentreret, så jeg kan gå til og fra filmen.    

 

Jeg er blevet bedre til at prioritere min tid og stille mig selv spørgsmålet: "Er det her vigtigt lige nu?”

 

Hvad betyder sundhed for dig?

Sundhed for mig er, at krop og sind er i balance.
Det er vigtigt for min krop og mit humør, at jeg dagligt bevæger mig. Det får ryddet op i mine tanker, og får mig til at se tingene fra en ny vinkel. Og samtidigt får jeg energi af det og føler mig tilpas i mig selv og min krop.

 

 

Sundhed for mig er også lig med god, nærende kost. Min graviditet har vendt op og ned på mine spisevaner. De første 14 uger var hårde, og jeg spiste meget ensformig kost bestående af rå grøntsager. Jeg oplevede så meget madlede, træthed, opkast og konstant kvalme.

Jeg har været vegetar de sidste 8 år, men i løbet af 2. trimester fik jeg en voldsom lyst til kød. Jeg har derfor spist, hvad kroppen har haft lyst til uden at føle skam eller dårlig samvittighed.

Derudover prioriterer jeg at få min søvn og få hvilet, når jeg har behov for det. 

 

Hvad er den største udfordring ved at opretholde en sund livsstil for dig?

Tid er en kæmpe udfordring for mig. Som enkeltkvindevirksomhed er der rigtig meget arbejde, og til tider kan det være svært at navigere i.

Jeg er blevet bedre til at prioritere min tid og stille mig selv spørgsmålet: ” Er det her vigtigt lige nu?”, men når jeg er i flow, og deadline nærmer sig, glemmer jeg ofte at spise, da adrenalinen overtager.

 

La Roar har givet mig en større viden og støtte indenfor fertilitet

 

Hvordan hørte du om La Roar?

Jeg hørte om La Roar første gang podcasten ”Join the pudding club” på Heartbeats. Jeg søgte nogle at spejle mig i samt konkrete holistiske værktøjer til at forbedre min fertilitet, såsom søvn, motion, kost og psykisk velvære. 

 

Hvorfor har du valgt La Roars graviditetsserie?

Jeg har altid interesseret mig for den mere alternative retning og har derfor taget kosttilskud gennem mange år.

Det har altid været lidt af en jungle at finde rundt i, da der findes så mange forskellige præparater på markedet. Da jeg fik øjnene op for La Roar, gav det så god mening. De forklarer på en overskuelig og inspirerende måde, hvad de forskellige tilskud indeholder og hvorfor, de gavner kroppen. Jeg er især vild med deres Omega-Krill tilskud, der ikke giver sure fiskeopstød, som Omega-3 ellers gør. 

La Roar er for mig overskuelig, og jeg føler mig i trygge hænder. De har undersøgt markedet og sammensat de allerbedste præmisser for at opbygge kroppen til at kunne skabe liv, lige præcis dér, hvor jeg er i min graviditet.

 

 

Hvorfor valgte du at blive ambassadør for La Roar?

Jeg rigtig gerne vil støtte op om Tine og hendes fantastiske teams vigtige vidensdeling.

La Roar har givet mig en større viden og støtte indenfor fertilitet, og så har de stået til rådighed med rådgivning til, hvad jeg selv kan gøre, for at give min krop de bedste ressourcer for at blive gravid. 

Roar — blog

Velkommen til RoarBlog

På vores blog deler vi viden, meninger og generel begejstring om, hvad det vil sige at leve et sundt liv. Vi håber, du vil få lige så meget ud af at læse vores posts, som vi har fået ud af at skrive dem.

 • 20/4-2022

  Mai Pham: For mig har det været ekstremt vigtigt at kunne læse om kosttilskuddenes sammensætning, vitaminernes og mineralernes kilder og optagelse.

  Vi venter vores første barn – en lille dreng ved navn Marley, som kommer slut juni. 

  Jeg ønsker at støtte La Roar...

 • 6/3-2022

  Cecilie Mogensen: "Det giver mig en tryghed, at jeg kan hjælpe min krop på vej"
  Cecilie Mogensen: "Jeg har altid set iltmasken, når man er ude at flyve som en god metafor og et godt billede på det her...
 • 19/2-2022

  Line og Thomas: ’’Et sundt sind, i et sundt legeme’’ - og netop dét er målet.
  I det her blogopslag byder vi vores to skønne ambassadører, Line og Thomas fra Sunshinetribe, velkommen til La Roars community. Klik ind og læs mere om det...
 • 10/10-2021

  Freya Cecilia Asbjerg: "Jeg glædede mig til at være nogens mor. Det har jeg altid vidst, at jeg ville være."
  Jeg lærte Tine af kende, da jeg havde La Roar som kunde i efteråret 2019. Jeg blev målløs over hendes dedikation, hendes viden indenfor...
 • 6/10-2021

  Mennesker har brug for mennesker. Uanset hvor i livet, vi står.

  Mette Marie Thornam: Måske har vi lært at klare alting selv – også når noget i livet er svært. Men det har aldrig være...

 • 17/9-2021

  Katrine Nexø: Efter en lang rejse mod at blive gravid, er jeg blevet bedre til at passe på mig selv.
  Da jeg fik øjnene op for La Roar, gav det så god mening. De forklarer på en overskuelig og inspirerende måde, hvad de forskellige...
1/6

Se alle artikler

Good things will happen