FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER

Mai Pham: For mig har det været ekstremt vigtigt at kunne læse om kosttilskuddenes sammensætning, vitaminernes og mineralernes kilder og optagelse.

Mai Pham: Jeg ønsker at opfordre andre til at opsøge mere information om kost og kosttilskud i forbindelse med fertilitet og graviditet.

Fortæl os lidt om dig selv

Jeg hedder Mai Pham, og jeg er 32 år gammel. Jeg er født og opvokset i Trondheim i Norge og har boet i København de sidste syv år. Jeg og min kæreste, Rasmus, bor sammen på Østerbro og nyder stadig det pulserende byliv og alt det, hovedstaden har at tilbyde. Vi er begge meget eventyrlystne og elsker at rejse. 

Vi venter vores første barn – en lille dreng ved navn Marley, som kommer slut juni. Jeg er uddannet optiker/optometrist og økonom, og til daglig arbejder jeg som Professional Affairs Manager/kontaktlinsespecialist hos en globalt kontaktlinseproducent. 

 --------------------------------------------

Mai startede med at spise La Roars kosttilskud FertilityCare™ med zink, der bidrager til normal fertilitet, og skiftede, som anbefalet i 10. graviditetsuge til PregnancyCare™ med folat, der bidrager til vævsvæksten hos den gravide kvinde. - Og vi glæder os til at byde Mai på MaternityCare med bukkehornsfrø, der bidrager til helingsprocessen efter fødsel og øger mælkeproduktionen til juni.

 

----------------------------------------------------------


Kan du ganske kort fortælle, hvordan det var at gå fra drømmene om at stifte familie, til du stod med en positiv graviditetstest?

Skruer vi tiden lidt tilbage til Juni 2019, mødte jeg Rasmus, og planen var aldrig, at vi skulle blive kærester, og vi havde i hvert fald ikke talt om at få et barn sammen.

Rasmus og hans tvilling havde planlagt deres livs største rejse – nemlig et år i Mellem- og Sydamerika fra den 1. april, hvor planen var, at jeg skulle møde ham under hans rejse i Colombia.

Så kom COVID-19, og alle planer ændrede sig lige pludselig, og hurtigt flyttede Rasmus sine ting ind hos mig på Østerbro under første lockdown. Til Juni 2022 har vi kendt hinanden i tre år, og med tiden var det bare naturligt, at vi skulle få børn sammen.


For mit vedkommende har det været en drøm de sidste ti år at være nogens mor. Det var en overraskelse og en glæde, da jeg endelig stod med en positiv graviditetstest om morgenen, inden jeg skulle flyve hjem til mine forældre i Norge. Glæden over, at det var lykkedes for os at blive gravide rimelig hurtigt, var stor, da vi ellers havde en forventning om, at det nok ville tage op til 1-2 år.

Med glæden kom også selvfølgelig den her nervøsitet over at skulle blive nogens mor. Det føltes, som om jeg bevægede mig ud i et ukendt univers, som jeg slet ikke var forberedt på, og at jeg nu skulle bruge de næste 7-8 måneder til at forberede mig til ALT. Med min baggrund som kontaktlinsespecialist kan jeg godt lide at forberede mig og være helt sikker på, at jeg gør tingene helt rigtigt. Måske kan man kalde det en arbejdsskade, men det har været svært at give slip på det.

Mine forventninger til en graviditet var, at alt ville være fantastisk, og at man bare skulle vise den voksende mave frem og nyde det. Men med en voksende mave har jeg også haft svært ved at acceptere de ændringer på ens krop, som kommer med en graviditet, og de følelser og forventninger, man har til sig selv under en graviditet og i den nye rolle, som jeg slet ikke har en uddannelse i eller erfaring med. Men det er gået op for mig, at jeg skal skal sænke de forventninger, jeg har til mig selv, og at det nok skal gå.

Hvad er sundhed for dig?

For mig er sundhed at passe på sig selv både psykisk og fysisk. Her gælder det at lytte til kroppen og behandle den med kærlighed og omsorg. Inden jeg blev gravid, var jeg i gang med et forløb med personlig træner i seks måneder. Det var en gave til mig selv efter første lockdown, da jeg kunne se, at jeg ikke følte mig tilpas i min egen krop – både mentalt og fysisk.

 

Denne rejse skulle også forberede min krop til at blive stærk, sund og rask og klar til en eventuel graviditet.

 

I dette forløb har jeg lært rigtig meget om mig selv, mit forhold til mad, hvordan min krop reagerer med sund mad, og hvor meget jeg kan presse min krop til. Derfor er sundhed for mig at give mig selv de bedste forudsætninger for at fungere i hverdagen, ved at jeg prioriterer min krop med træning og en god kost.

Man kan jo hurtigt lade sig stresse af alle de mange velmenende råd derude - hvordan navigerer du i dem?

I starten kunne jeg godt mærke, at jeg lod mig stresse lidt af alle de mange velmenende råd. Med tiden har jeg lært, at alle de søde mennesker kun mener det godt med de råd, og at man skal tage sig tid til at lytte til de mere ”erfarne”. Man kan vælge at ”gemme det til brug senere” eller bare sige tak for rådet og ikke bruge det. Jeg tror, der altid ligger noget bag de her råd. Det er nok et råd, som de føler kan hjælpe andre, og et råd, som de selv måske havde sat pris på, at nogen havde givet dem Derfor ser jeg kun positivt på de råd fra kvinder, som har været i samme situation, og at vi kun hjælper vores medsøstre med råd, støtte og empati – intet andet.

Hvordan hørte du første gang om La Roar?

Jeg har tidligere arbejdet i samme firma med Tine og hørte lidt om La Roar, mens vi arbejdede sammen. Med årene har jeg fulgt Tine på SoMe og fulgt hendes rejse i La Roar og det arbejde, hun har lagt i La Roars produkter.

 

Så har jeg altid tænkt, at hvis jeg en dag skulle gå i gang projekt baby, skulle jeg helt klart høre mere om fertilitet og kosttilskud fra Tine.

 

Hvad kan du allerbedst li’ ved La Roars produkter?

Kilderne naturlighed og transparens: Det, jeg kan allerbedst lide ved La Roars produkter, er, at La Roar følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger, men også tager stilling til vitaminernes og mineralernes kilder og sammensætning. Med min baggrund og mit arbejde i et Medical Device-firma er det meget vigtigt for mig, at man tager stilling til, hvad videnskabeligt baseret forskning siger.

For mig har det været ekstremt vigtigt at kunne læse om kosttilskuddenes sammensætning, vitaminernes og mineralernes kilder og optagelse.

Jeg tænker som forbruger, at det er meget vigtigt at kende de konkrete fordele ved de produkter, man vælger, og vide, nøjagtig hvad de indeholder. 

Hvorfor har du valgt at blive ambassadør for La Roar?

Helt klart på grund af Tines personlige historie om fertilitet, og hvorfor La Roar Life Science er blevet til. Jeg ønsker at støtte La Roar og deres produkter, men også samtidig opfordre andre til at opsøge mere information om kost og kosttilskud i forbindelse med fertilitet/graviditet. Jeg synes, det er ærgerligt, at man stoler blindt på en ”ikke-eksisterende” rådgivning om kosttilskud på apoteket og går mere op i, hvilken slags barnevogn, puslebord eller andre babyting man ønsker.

 

Med La Roars lille pose daglige vitaminer ved jeg med sikkerhed, at det bidrager til vævsvækst hos den gravide. Det, jeg også bedst kan lide, er, at det er super praktisk med dagsdoser, så jeg ikke behøver at skulle åbne 2-3 pilleæsker hver dag.

 

Har du tre gode råd til dine medsøstre, som gerne vil være gravide og kun går og venter på, det sker for dem?

Pas på dig selv både psykisk og fysisk, og stol på, at alt det, du gør, er godt nok. Få din krop i balance med en sund og varieret kost, søvn og fysisk aktivitet.

Ikke mindst at man skal minde sig selv om, at man skal acceptere, at ”projekt baby” er en proces, og at man ikke ved, hvor længe den varer. Der er ingen deadlines, så man skal sørge for at nyde hinandens selskab og måske tage på weekendture eller en lidt længere rejse, hvor man har mulighed for at komme helt ned i gear. Det skal nok lykkes på en eller anden måde – men husk at passe på dig sig og få din mentale og fysiske krop i balance.

 

 

Roar — blog

Velkommen til RoarBlog

På vores blog deler vi viden, meninger og generel begejstring om, hvad det vil sige at leve et sundt liv. Vi håber, du vil få lige så meget ud af at læse vores posts, som vi har fået ud af at skrive dem.

 • 20/4-2022

  Mai Pham: For mig har det været ekstremt vigtigt at kunne læse om kosttilskuddenes sammensætning, vitaminernes og mineralernes kilder og optagelse.

  Vi venter vores første barn – en lille dreng ved navn Marley, som kommer slut juni. 

  Jeg ønsker at støtte La Roar...

 • 6/3-2022

  Cecilie Mogensen: "Det giver mig en tryghed, at jeg kan hjælpe min krop på vej"
  Cecilie Mogensen: "Jeg har altid set iltmasken, når man er ude at flyve som en god metafor og et godt billede på det her...
 • 19/2-2022

  Line og Thomas: ’’Et sundt sind, i et sundt legeme’’ - og netop dét er målet.
  I det her blogopslag byder vi vores to skønne ambassadører, Line og Thomas fra Sunshinetribe, velkommen til La Roars community. Klik ind og læs mere om det...
 • 10/10-2021

  Freya Cecilia Asbjerg: "Jeg glædede mig til at være nogens mor. Det har jeg altid vidst, at jeg ville være."
  Jeg lærte Tine af kende, da jeg havde La Roar som kunde i efteråret 2019. Jeg blev målløs over hendes dedikation, hendes viden indenfor...
 • 6/10-2021

  Mennesker har brug for mennesker. Uanset hvor i livet, vi står.

  Mette Marie Thornam: Måske har vi lært at klare alting selv – også når noget i livet er svært. Men det har aldrig være...

 • 17/9-2021

  Katrine Nexø: Efter en lang rejse mod at blive gravid, er jeg blevet bedre til at passe på mig selv.
  Da jeg fik øjnene op for La Roar, gav det så god mening. De forklarer på en overskuelig og inspirerende måde, hvad de forskellige...
1/6

Se alle artikler

Good things will happen