FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER

Mennesker har brug for mennesker. Uanset hvor i livet, vi står.

Mette Marie Thornam 

Fortæl om lidt om dig selv, og hvad du brænder for?

Mit navn er Mette Marie Thornam og jeg arbejder som par- og familieterapeut. Jeg har en kandidat i psykologi & pædagogik og er derudover, blandt andet, uddannet coach, familierådgiver og Psyko- og familieterapeut. 

Jeg holder til i min klinik i Hellerup, hvor jeg støtter par, gravide og forældre i at finde netop deres vej (ind) i forældreskabet. At blive forældre er, for de fleste af os, den mest livsforandrende begivenhed, vi har oplevet. Og hvis tab og udfordringer har kompliceret vejen til hertil, kan vi have brug for støtte til ikke at miste forbindelsen til os selv, vores partner og det liv, vi ønsker at leve. 

 

 

Hvilket område er du specialiseret i, og hvorfor har du valgt dette område

Jeg er optaget af relationer. Relationen til os selv, vores partner, vores børn. Vi er så forbundne som mennesker. Og når vi mister den forbindelse så lider vi. Selvom ingen af os ønsker det så er det naturligt at det sker når vi bliver pressede. Måske har vi lært at klare alting selv – også når noget i livet er svært. Men det har aldrig været meningen. Mennesker har brug for mennesker. Uanset hvor i livet vi står; om vi er ufrivillig barnløse, gravide, forældre til et lille spædbarn, har større børn eller når vi blive ældre. 


Jeg brænder for at støtte mennesker i at styrke kontakten til dem selv og deres nærmeste. At være forbundet til andre på en nærende måde handler også om at være forbundet med os selv, vores egne behov, grænser og ønsker. Jeg brænder for at støtte mennesker i at kunne mærke hvilket liv de ønsker at leve. Ofte kræver det, at vi er nødt til at sætte tempoet lidt ned og mærke efter i kroppen:"Hvad gør mig glad, og hvad nærer mig virkelig?"

 

Hvad betyder sundhed for dig?

Sundhed for mig handler først og fremmest om at leve et liv som man selv ville købe billet til. Mange af os løber så stærkt i hverdagen, at vi ikke får taget stilling til om det liv, vi lever, passer til os og om det tempo, vi bevæger os i, er et godt tempo for os. 

 

 

Jeg forstår kroppen og sindet som en helhed, der ikke kan skilles ad. Vores tanker sætter sig som kropslige fornemmelser og det, vi fylder i vores krop, påvirker os psykisk. Derfor handler sundhed for mig meget om at være tilstede i vores krop så vi kan mærke hvad der nærer os og hvad der gør det modsatte. 

 

"Sundhed for mig handler først og fremmest om at leve et liv, som man selv ville købe billet til."

 

Hvad er din filosofi når det kommer til sundhed, kost og kosttilskud?

Jeg er helhedsorienteret i min tilgang til alt i livet og er derfor optaget af, at arbejde med alle de elementer, både indeni og udenfor os selv, der kan påvirke os og skabe ubalancer. Det gælder alt fra at gå på opdagelse i hvilken mad og motion, der nærer os, til hvilke relationer, der inspirerer og nærer os. 

Så alt i alt handler sundhed for mig om at være forbundet med os selv på en måde, der gør at vi kan mærke hvad der er vigtigt for os og derfra kan træffe valg og beslutninger, der bidrager til at vi kan føle os levende tilstede i vores liv med alle de følelser der hører til. 

  

"Jeg støder på La Roar. Og noget af det, jeg falder for med det samme, er den ærlighed og sårbarhed, som Tine og Peter står frem med, når de fortæller om deres rejse ind i forældreskabet.

Det er modigt og inspirerende, og jeg tror på, at det er den sårbarhed, der er limen mellem os mennesker."

 

Hvilke initiativer er du i gang med lige nu, og hvilke tidligere bedrifter er vigtige at vide om dig?  

Jeg er i foråret flyttet ind i min nye praksis i Hellerup, hvor jeg både har 1:1 samtaler, par- og familieterapi. Samtidigt er jeg ved at lægge sidste hånd på en række onlineprodukter, der henvender sig til gravide og nybagte forældre, samt forældre til børn mellem 0-10 år. Det kan man læse meget mere om på www.mettemariethornam.dk


 

 

 

Roar — blog

Velkommen til RoarBlog

På vores blog deler vi viden, meninger og generel begejstring om, hvad det vil sige at leve et sundt liv. Vi håber, du vil få lige så meget ud af at læse vores posts, som vi har fået ud af at skrive dem.

 • 20/4-2022

  Mai Pham: For mig har det været ekstremt vigtigt at kunne læse om kosttilskuddenes sammensætning, vitaminernes og mineralernes kilder og optagelse.

  Vi venter vores første barn – en lille dreng ved navn Marley, som kommer slut juni. 

  Jeg ønsker at støtte La Roar...

 • 6/3-2022

  Cecilie Mogensen: "Det giver mig en tryghed, at jeg kan hjælpe min krop på vej"
  Cecilie Mogensen: "Jeg har altid set iltmasken, når man er ude at flyve som en god metafor og et godt billede på det her...
 • 19/2-2022

  Line og Thomas: ’’Et sundt sind, i et sundt legeme’’ - og netop dét er målet.
  I det her blogopslag byder vi vores to skønne ambassadører, Line og Thomas fra Sunshinetribe, velkommen til La Roars community. Klik ind og læs mere om det...
 • 10/10-2021

  Freya Cecilia Asbjerg: "Jeg glædede mig til at være nogens mor. Det har jeg altid vidst, at jeg ville være."
  Jeg lærte Tine af kende, da jeg havde La Roar som kunde i efteråret 2019. Jeg blev målløs over hendes dedikation, hendes viden indenfor...
 • 6/10-2021

  Mennesker har brug for mennesker. Uanset hvor i livet, vi står.

  Mette Marie Thornam: Måske har vi lært at klare alting selv – også når noget i livet er svært. Men det har aldrig være...

 • 17/9-2021

  Katrine Nexø: Efter en lang rejse mod at blive gravid, er jeg blevet bedre til at passe på mig selv.
  Da jeg fik øjnene op for La Roar, gav det så god mening. De forklarer på en overskuelig og inspirerende måde, hvad de forskellige...
1/6

Se alle artikler

Good things will happen