Bliv medlem og få masser af fordele / Fri fragt på alle ordrer

Kost & graviditet

Op til og under graviditet har du et ekstra behov for særlige næringsstoffer. Derfor er det ekstra vigtigt, at du skruer op for den sunde mad og holder igen med slik, chokolade, kage, chips, is, kiks, sodavand og saftevand. Mao. du skal altså spise dig mæt i sund mad. 

Sådan lyder de officielle retningslinjer fra den danske Sundhedsstyrelse, når du gerne vil være, er gravid eller ammer. Så når den søde tanke om familieforøgelse melder sig, skal du være opmærksom på, din krops ændrede behov for næringsstoffer. 

Kost op til ønsket graviditet

Det kræver nemlig ekstra energi, omsorg for din krop og velbefindende, når du gerne vil være eller er gravid. Følgende forudsætninger skal være tilstede:
1. At der dannes tilstrækkeligt med kønshormoner i kroppen, og at der er normal ægløsning og menstruation. Dette kræver tilstedeværelse af tilstrækkelige mængder visse næringstoffer, samt et rimeligt stabilt blodsukker med høj insulinfølsomhed.
2. At der er passage i æggelederen, og at livmoderens slimhinde kan fastholde ægget. A vitamin, vi anbefaler beta-carotene, bidrager til vedligholdelse af normale slimhinder.  
3. At der er tilstrækkelig høj vitamin- og mineral-status.
Her finder du vores produkter til før-graviditet2. + 3. trimester og 1. år  efter fødsel.  Alle produkterne lever op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger, som du kan læse om her.   
4. Et fravær af toksiske stoffer som eksempelvis kviksølv, bly og cadmium. Er koncentrationen af toksiske stoffer for høj i væv og blod, så kan kvinden have yderst vanskeligt ved at blive gravid. Dette er en foranstaltning fra kroppens side for at beskytte fosteret. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du undgår eller holde igen med visse fødevarer af hensyn til barnet i denne periode.
 


Der skal to til tango

Når vi gerne vil være gravide har vi en tendens til at fokuserer på kvindekroppen. Men i og med manden leverer 50% af pakken, så vi det giver god mening at give ham ligeligt fokus. 

Grundlæggende forudsætninger for, at en mand kan gøre en kvinde gravid, er som minimum:

•En god sædkvalitet. Sædkvaliteten kan blandt andet sænkes under påvirkning af medicin, pesticidrester og anden kemi. Det er velkendt, at konventionelle landmænds høje forbrug af pesticider i produktionen har påvirket deres sædkvalitet negativt.

•At der er tilstrækkelig høj vitamin- og mineral-status. Zink er væsentligt for dannelsen af sædceller, Q10 øger sædcellens evne til at trænge ind i ægget, og selen medvirker i dannelsen af sædceller samt øger deres bevægelsesevne. Læs mere om vores produkt til den kommende far her. 

 

Husk hinanden

Undersøgelser viser, at der ofte er for lidt aktivitet i soveværelset, når vi gerne vil være forældre. Det lyder også hamrende usexet med skemalagt samleje, men det behøver det ikke at være. Læs "Fra pligtsex til kærlighedssex", "Hvad sker der i hjernen når vi har sex" og "Kend dine erogene zoner" inde på vores blog. 

 

Kost når du er blevet gravid

På lige fod med Sundhedsstyrelsen anbefaler vi at du følger De officielle Kostråd - godt for sundhed og klima – så spiser du sundt og varieret.  

 1. Følg De officielle Kostråd og skru op for den sunde mad
 2. Tag de anbefalede kosttilskud
 3. Undgå eller hold igen med visse fødevarer 

 De officielle Kostråd lyder:

SST anbefalede kosttilskud:

Når du planlægger at blive gravid

 • Folsyre: 400 µg dagligt.

Når du er gravid

 • Folsyre: 400 µg dagligt i de første 12 uger af graviditeten.

 • D-vitamin: 10 µg dagligt gennem hele graviditeten.

 • Jern: 40-50 mg dagligt fra 10. graviditetsuge.

 • Calcium: 500 mg calcium dagligt gennem hele graviditeten. Det kan undlades, hvis du spiser mejeriprodukter svarende til 250-300 ml mælk og mælkeprodukt og 20 g ost (1 skive) eller 350-400 ml mælk eller mælkeprodukt, hvis du ikke spiser ost. 

*Alle vores produkter følger SST anbefalinger. Skriv til os hvis du ønsker ekstra calcium i din PregnancyCare på info@la-roar.com

 

Roar — blog

Velkommen til RoarBlog

På vores blog deler vi viden, meninger og generel begejstring om, hvad det vil sige at leve et sundt liv. Vi håber, du vil få lige så meget ud af at læse vores posts, som vi har fået ud af at skrive dem.

 • 13/11-2021

  Har staten et ansvar for reproduktionen?

  I dette afsnit af ’Join the Pudding Club’ er vært Tine Stampe taget ind til Sundhedsministeriet for at tale med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) om...

 • 12/11-2021

  Økonomisk smart hverdagsluksus
  Er du træt af at åbne fem forskellige pilleglas hver gang, du skal tage dine tilskud? Kosttilskud kan være en omkostningsfuld omgang, når man...
 • 9/11-2021

  Skøn og nem morgenmad

  Bircher Müsli blev udviklet i slutningen af ​​det 19. århundrede af den schweiziske læge Maximilian Bircher-Brenner til hans patienter. Her får du vores...

 • 28/10-2021

  Hormonsystemet i balance med Caroline Fibæk
  I dette afsnit af Join The Pudding Club, stiller Tine og Caroline skarpt på hormonel harmoni, både til dig der gerne vil være gravid...
 • 23/10-2021

  Græskarsuppe
  Græskar er i sæson og er derfor dejlig at bruge i efterårskøkkenet. En af vores yndlingsmåder at bruge græskar på i køkkenet er i en...
 • 18/10-2021

  Yoga og fertilitet

  Hvordan påvirker stress vores fertilitet? Kan yogaøvelser hjælpe kroppen i rejsen mod en graviditet? Og hvordan stopper man med at tænke på det,...

1/6

Se alle artikler

Good things will happen