Fri fragt på alle ordrer / Hurtig levering 1-3 hverdage

Kender du dine erogene zoner?

Erogene zoner er steder på kroppen, hvor det er ekstra rart at blive berørt. Ofte er erogene zoner områder på kroppen, hvor huden er særlig rig på nerver. Men ved du egentlig, hvor mange erogene zoner både mænd og kvinder har, og hvor dine egne vigtigste erogene zoner sidder?

Mange tænker kun på kønsdelene, når de tænker på erogene zoner. Men faktisk har vi en lang række af erogene zoner på kroppen, som, hvis de bliver berørt, enten kan føles som en kilden, men også kan medføre at man bliver direkte liderlig. For eksempel er tindingerne, armhulerne og kinderne også erogene zoner, som kan give lystfølelse, hvis man kæler for dem i forbindelse med sex.

Herunder guider vi dig til et par af kroppens vigtigste erogene zoner.

● Huden er den største erogene zone, vi har. Blide, sensuelle strøg får dig til at slappe af og blive mere åben.

● Kønsorganerne, brysterne og læberne er de zoner, som fremkalder størst nydelse hurtigst. Vær blid og husk området lige rundt om. Klitoris er f.eks. kun toppen af isbjerget, og du kan i høj grad vække lysten ved også at kærtegne området omkring.

● Øreflipperne, nakken og inderlårene er for nogle lidt mindre erogene, men stadig værd at give ekstra opmærksomhed. Enden er også et meget sanseligt sted på kroppen. Især der, hvor ballerne går over i ryggen, og der, hvor enden går ud i lårene.

● Øret, håndfladen og ydersiden af lillefingeren er mindre men stadig erogene zoner. Væk følelsen med lette strøg. Brug en finger, stryg blidt hen over området og mærk den prikkende fornemmelse brede sig.

● Fødderne er især hos mænd meget følsomme og forbundet med lyst. Stryg f.eks. undersiden af benet lige over hælen. Her sidder nerverne (og lysten) tæt på huden.

Det er vigtigt at huske, at erogene zoner kan sidde forskellige steder fra person til person. Der kan være stor forskel på, hvor vi hver især synes, det er dejligt at blive kærtegnet, og hele kroppen kan i princippet være én stor erogen zone.

Vær nysgerrig og mærk efter på både din egen og din partners krop, hvor det føles ekstra rart at blive berørt. I nogle tilfælde kan andre steder end kønsorganerne faktisk udvikle sig til så erogene zoner, at nogle kan opnå orgasme gennem den rette berøring der.

Kilder: alt.dk og sexlinien.dk

Roar — blog

Velkommen til RoarBlog

På vores blog deler vi viden, meninger og generel begejstring om, hvad det vil sige at leve et sundt liv. Vi håber, du vil få lige så meget ud af at læse vores posts, som vi har fået ud af at skrive dem.

 • 21/12-2020

  5 tips til mandens fertilitet
  Kære mand, planlægger du og din partner graviditet? Her giver vi 5 tips til mandens fertilitet og sætter endnu en gang fokus på alt...
 • 21/12-2020

  Krill vs fiskeolie - kender du forskellen?

  De fleste har nok hørt om fiskeolie som en kilde til omega-3 fedtsyrer, men hvad med krillolie? Og hvad med forskellen på de...

 • 30/11-2020

  7 positive du-må-godt råd til dig der planlægger graviditet

  Vi kan godt blive liiiidt trætte i sokkerne af hele tiden at blive tudet ørerne fulde med alt det man ikke må eller skal...

 • 16/11-2020

  4 ting du bør vide om folat (folsyre) op til ønsket graviditet

  Planlægger du graviditet, og har du også hørt, at du skal spise folat, også kaldet folsyre? Vi ved, at kosttilskud kan være lidt...

 • 8/10-2020

  Græskarsuppe - folat og vitamin A- og C
  Græskar er i sæson og er derfor dejlig at bruge i efterårskøkkenet. En af vores yndlingsmåder at bruge græskar på i køkkenet er i en...
1/6

Se alle artikler

Good things will happen