Bliv medlem og få masser af fordele / Fri fragt på alle ordrer / Hurtig levering 1-3 hverdage

Kender du dine erogene zoner?

Erogene zoner er steder på kroppen, hvor det er ekstra rart at blive berørt. Ofte er erogene zoner områder på kroppen, hvor huden er særlig rig på nerver. Men ved du egentlig, hvor mange erogene zoner både mænd og kvinder har, og hvor dine egne vigtigste erogene zoner sidder?

Mange tænker kun på kønsdelene, når de tænker på erogene zoner. Men faktisk har vi en lang række af erogene zoner på kroppen, som, hvis de bliver berørt, enten kan føles som en kilden, men også kan medføre at man bliver direkte liderlig. For eksempel er tindingerne, armhulerne og kinderne også erogene zoner, som kan give lystfølelse, hvis man kæler for dem i forbindelse med sex.

Herunder guider vi dig til et par af kroppens vigtigste erogene zoner.

● Huden er den største erogene zone, vi har. Blide, sensuelle strøg får dig til at slappe af og blive mere åben.

● Kønsorganerne, brysterne og læberne er de zoner, som fremkalder størst nydelse hurtigst. Vær blid og husk området lige rundt om. Klitoris er f.eks. kun toppen af isbjerget, og du kan i høj grad vække lysten ved også at kærtegne området omkring.

● Øreflipperne, nakken og inderlårene er for nogle lidt mindre erogene, men stadig værd at give ekstra opmærksomhed. Enden er også et meget sanseligt sted på kroppen. Især der, hvor ballerne går over i ryggen, og der, hvor enden går ud i lårene.

● Øret, håndfladen og ydersiden af lillefingeren er mindre men stadig erogene zoner. Væk følelsen med lette strøg. Brug en finger, stryg blidt hen over området og mærk den prikkende fornemmelse brede sig.

● Fødderne er især hos mænd meget følsomme og forbundet med lyst. Stryg f.eks. undersiden af benet lige over hælen. Her sidder nerverne (og lysten) tæt på huden.

Det er vigtigt at huske, at erogene zoner kan sidde forskellige steder fra person til person. Der kan være stor forskel på, hvor vi hver især synes, det er dejligt at blive kærtegnet, og hele kroppen kan i princippet være én stor erogen zone.

Vær nysgerrig og mærk efter på både din egen og din partners krop, hvor det føles ekstra rart at blive berørt. I nogle tilfælde kan andre steder end kønsorganerne faktisk udvikle sig til så erogene zoner, at nogle kan opnå orgasme gennem den rette berøring der.

Kilder: alt.dk og sexlinien.dk

Roar — blog

Velkommen til RoarBlog

På vores blog deler vi viden, meninger og generel begejstring om, hvad det vil sige at leve et sundt liv. Vi håber, du vil få lige så meget ud af at læse vores posts, som vi har fået ud af at skrive dem.

 • 3/6-2021

  Kost & graviditet

  Op til og under graviditet har du et ekstra behov for særlige næringsstoffer. Derfor er det ekstra vigtigt, at du skruer op for den...

 • 11/5-2021

  Opskrift: Salat med grønne asparges, fjordrejer og kold purløgscreme

  Asparges sæsonen en står for døren og vi glæder os til at nyde de sprøde friske stænger. Asparges er en af de ældste dyrkede køkkenurter...

 • 6/5-2021

  Skøn og nem morgenmad

  Bircher Müsli blev udviklet i slutningen af ​​det 19. århundrede af den schweiziske læge Maximilian Bircher-Brenner til hans patienter. Her får du vores...

 • 21/4-2021

  Færre for tidligt fødte børn under lockdown

  ​Undersøgelse fra Rigshospitalet og Statens Serum Institut viser et fald på 90%. Forskerne vil nu grave sig dybere ned i, hvad...

 • 19/4-2021

  Vita betyder liv

  Ordet vita stammer fra latin og betyder liv. Vitaminer er organiske stoffer og en gruppe af kemisk meget forskellige stoffer, der består af...

 • 4/4-2021

  Kvinders ægkvalitet topper først i midten af 20'erne.

  Du har sikkert ligesom mange andre hørt, at du ikke må vente for længe med at få børn, og at det kun bliver...

1/6

Se alle artikler

Good things will happen