Fri fragt på alle ordrer / Hurtig levering 1-3 hverdage

Vickie Budden: Intet kan stå alene! Heller ikke vores sundhed.

Vickie Budden

 

Fortæl lidt om dig selv, og hvad du brænder for

Min mission er klart at skabe flere børn og familier i Danmark ved gennem akupunktur og min 360 fertilitetsplan at skabe et fertilt sind i en fertil krop hos de mennesker, som kommer til mig, og dermed de absolut bedste forudsætninger for, at de bliver forældre. Det ultimative kick får jeg, når en kvinde, som ellers har modtaget en nedslående besked mht. til sin fertilitet, oplever at undfange sit drømmebarn, nogle gange med hjælp fra en fertilitetsklinik og nogle gange helt naturligt. 

DET gør mig hver gang helt høj og næsten lykkelig :)


Hvilket område er du specialiseret i, og hvorfor har du valgt dette område?

Jeg har 20 års erfaring som TCM-akupunktør med speciale i fertilitet og kvindeproblematikker. Som ung oplevede jeg selv store udfordringer med min cyklus, som gynækologen ikke kunne afhjælpe. Gennem et forløb med akupunktur, kost og kosttilskud vendte min cyklus igen. Der blev kimen lagt til dels min begejstring for kinesisk medicin og sammenhæng/kropsforståelse samt en oplevelse af, at det nytter noget selv at være proaktiv – dels mit fremtidige virke, min passion og mit speciale.


Hvad betyder sundhed for dig?

Både mental og fysisk sundhed er utrolig vigtigt. Der skal helst være balance i vores måde at leve på, dog uden at vi bliver fanatiske. Hvis man fx har kørt sig selv hårdt alt for længe, så er det bydende nødvendigt, at man ser med ærlige øjne på, hvor man med fordel kan sætte ind og ændre noget. 

Kroppen er et fantastisk redskab som 24-7 gør sit ypperste for at forblive sund og i balance. Men er man topstresset og sover dårligt, og holder man sig kørende på koffein, sukker og adrenalinkick fra hård træning, så ender man altså med et regnskab i minus, som ikke går op! Der skal et kropsligt overskud til for at kunne blive og ikke mindst forblive gravid. 

At se sin livsstil efter i sømmene, inklusive den kemi, vi omgiver os med i alt fra fødevarer, til hvad der findes i vores badeværelser, er samlet set meget vigtigt for at opnå en sund, glad og velfungerende krop. Hvad er din filosofi, når det kommer til sundhed, kost og kosttilskud?

Jamen ganske kort, så er sundhed en krop i balance, som på smukkeste vis er symboliseret ved dualiteten i yin & yang-symbolet. Det ene eksisterer ikke uden det andet. Lys/mørke, sommer/vinter kulde/varme etc. En kvindekrop har en lignende cyklus, hvor alt er foranderligt. Den ægproducerende fase – den kalder vi yin-fasen –  kulminerer ved ægløsning og transformeres over i yang-fasen (den skabende fase). 

Intet kan stå alene! Heller ikke vores sundhed. Jeg råder altid til at spise så tæt på kilden som muligt, dvs. mad lavet fra bunden af råvarer i høj kvalitet. Allerhelst økologisk, når det er muligt, men uden at blive fanatisk! Men fx røde eller brune ris frem for hvide ris, kød fra dyr på græs etc. samt et minimum af raffineret sukker. Og når man skal have noget lækkert som en kage eller chokolade, og det skal man da nogle gange ;) så vælg noget af høj kvalitet som chokolade fra fx Summerbird eller lignende, hvor det ikke er længe siden, chokoladen var en kakaobønne, men gå en stor bue uden om discountvarer af ringe kvalitet. 


Hvilke initiativer er du i gang med lige nu, og hvilke tidligere bedrifter er vigtige at vide om dig? 

Gennem snart 2 årtier har jeg behandlet titusindvis af kvinder og par på vejen til forældreskab og har dermed tusinder af børn “på samvittigheden”. 

Ofte ser jeg mine patienter gennem længere forløb, og jeg har lyttet til så mange beretninger om misinformation, frustrationer og sorg, at jeg i 2017 stiftede FERTILITETSMESSEN. Her kunne man anonymt søge råd og vejledning om alt fra fertilitetsbehandling til den nyeste forskning inden for fertilitet samt viden om fx akupunktur og kosttilskud. En messe med fokus på information og det, at man har et valg og selv kan være proaktiv på sin fertilitetsrejse. 


Hvad synes du om La Roar, og hvorfor anbefaler du La Roar? 

Når en klient starter op hos mig, laver jeg altid en journal, og sammen gennemgår vi, hvad der fungerer, og hvor man med fordel kan sætte ind for at optimere sundheden og dermed fertiliteten. En snak om stress, søvn motion og kostvaner etc. 

Efterfølgende sender jeg nogle basale kostråd med en opfordring til at supplere deres kost med kosttilskud. Der er ingen tvivl om, at en sund og varieret kost er den helt rigtige måde at få dækket sine ernæringsmæssige behov på! Men ligesom vi tegner en forsikringspolice, når vi rejser, så er kosttilskud – i min optik – lige den ekstra forsikring på vejen til at komme helt i mål med ernæringen. Jeg sælger ingen produkter i min klinik, men opfordrer til, at man altid selv søger information og selvfølgelig kun gør det, som føles rigtigt for en selv. I det tilsendte vedhæfter jeg videnskabelige artikler om forskning i kosttilskud. Her kan man bl.a. læse, at mange forskere mener, at op mod 1/3 af kvinder slet ikke kan optage den syntetiske folsyrekilde kaldet folinsyre. Så selvom kvinderne virkelig gør sig max umage for at gøre det helt rigtige, kan de alligevel risikere at være i underskud af det vigtige folat. Supplerende indtag af folsyre øger nemlig folatstatus hos moderen, hvilket er, hvad vi ønsker, da en lav folatstatus hos moderen er en risikofaktor i forhold til udvikling af neuralrørsdefekter hos det voksende foster. 

Her kan jeg vitterligt stå inde for at anbefale La Roar, da samtlige af deres produkter ud over specielt designerede multivitamin- og mineraltabletter netop indeholder den naturlige folsyrekilde folat. Derudover ved jeg, at La Roar har meget stort fokus på sammensætningen af deres multi-produkter. Produkterne er danskudviklede og -producerede med fokus på udvælgelse af næringsstoffernes kilder og kvalitet fra inderst til yderst ... what's not to like?

Roar — blog

Velkommen til RoarBlog

På vores blog deler vi viden, meninger og generel begejstring om, hvad det vil sige at leve et sundt liv. Vi håber, du vil få lige så meget ud af at læse vores posts, som vi har fået ud af at skrive dem.

 • 28/1-2021

  Cecilie Wortziger: I går græd jeg til "I hus til halsen"
 • 14/12-2020

  Imke Boje: Vi er taknemmelige for at opleve at kunne give livet videre
 • 11/11-2020

  Izabella Winther: Der skal være plads til livsglæde og til at gøre noget dejligt for dig selv
 • 11/11-2020

  Nanna Stigel: Jeg brænder for at skabe de bedst mulige forudsætninger for kommende generationer
 • 26/10-2020

  Thilde Vesterby: Min filosofi, når det kommer til sundhed og fertilitet, handler om at se krop og sind som en helhed
 • 26/10-2020

  Caroline Fibæk: Jeg er dybt fascineret af kroppens egen evne til at helbrede sig selv
1/6

Se alle artikler

Good things will happen