FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER

Min filosofi, når det kommer til sundhed og fertilitet, handler om at se krop og sind som en helhed

Thilde Vesterby

 

Fortæl lidt om dig selv, og hvad du brænder for?

Jeg hedder Thilde Vesterby, jeg er yoga- og meditationslærer (MBSR) og coach, og jeg brænder for at støtte kvinder, der gennemgår fertilitetsudfordringer, -behandlinger eller graviditetstab. Jeg har skrevet bogen FRUGTBAR – Yoga der booster din fertilitet – Mental førstehjælp, der bevarer din forstand, der tilbyder en mind/body-tilgang til fertilitetsudfordringer samt værktøjer til at være i livet, når det er svært – og man venter. 

Jeg holder forløb med samme omdrejningspunkt: YOGA FOR FERTILITET i København og TTC-sisters online. Og så har jeg 1:1-samtaler med kvinder, der har brug for støtte til, hvordan de kan være i livet i dette her limbo, hvor man kæmper for at komme op på næste livsniveau – forældreskabet.

 

 

Hvad betyder sundhed for dig?

Mit arbejde bygger på forskning – særligt om stressens indflydelse på vores fertilitet samt undersøgelser, der viser bedre graviditetsrate, når kvinder dyrker mind/body-praksisser som yoga og meditation i fællesskab med ligesindede eller er i samtaleforløb om deres situation. Det vigtigste for mig er, at kvinderne ikke havner i den kedelige statistik, der viser at 15 % af de kvinder, der er i fertilitetsbehandling i et år uden en graviditet, udvikler svære depressive symptomer.

Min filosofi, når det kommer til sundhed og fertilitet, handler først og fremmest om at se krop og sind som en helhed og ikke skille de to ad. At behandle kroppen som en allieret i kampen for en graviditet i stedet for at slukke for den, når det bliver hårdt. Så jeg lærer kvinder at være med deres følelser, få ro på nervesystemet og tankemylderet og være i nuet i stedet for kun at være i næste scanning, næste cyklus, næste test.

 

"Det vigtigste er, at man har det godt og kan være i det liv, der trods alt er lige her –  selvom man venter."

 

Hvad er din filosofi, når det kommer til sundhed, kost og kosttilskud?

Der er så mange tilbud til kvinder, der gerne vil være gravide, og for at man ikke skal få stress over at gøre det hele – for man vil jo gøre ALT for at blive gravid – tror jeg, det er vigtigst, at man gør det, der føles rigtigt for én selv. At man kigger på, hvad der er evidens for, men at man ligeledes kigger på, hvad man kan mærke, man får det godt af. For nogle er det alternative behandlinger, mens det for andre er kosttilskud. Det vigtigste er, at man har det godt og kan være i det liv, der trods alt er lige her –  selvom man venter. 


Hvilke initiativer er du i gang med lige nu, og hvilke tidligere bedrifter er vigtige at vide om dig?

Lige nu sidder jeg og lægger sidste hånd på to onlineforløb. Det ene er en onlineversion af mit forløb YOGA FOR FERTILITET, som jeg har afholdt live 35 gange, men som man nu også skal have mulighed for at tage, hvis man ikke lige bor i København – eller hvis vi igen ikke må mødes live pga. pandemien.

Det andet onlineforløb, jeg laver, er helt nyt, og jeg har døbt det GRAVID EFTER FERTILITETSUDFORDRINGER – Yoga og selvomsorg i en sød og svær ventetid. Det er egentlig kommet til verden på opfordringer af de kvinder, der bliver gravide, mens de går på forløb eller til samtaler hos mig, men som nu står med en masse nye bekymringer og ikke lige er klar til at stå med arbejde over hovedet og melde sig ind i mor-klubben. Så til dem laver jeg et forløb, der hjælper dem med at tage afsked med identiteten som ufrivillig barnløs og udføre et bevidst og vågent overgangsrite til moderskabet. Og det er jeg meget opslugt af lige nu – jeg elsker at udvikle nye koncepter og bringe dem ud i virkeligheden. 

 

Thildevesterby.com Roar — blog

Velkommen til RoarBlog

På vores blog deler vi viden, meninger og generel begejstring om, hvad det vil sige at leve et sundt liv. Vi håber, du vil få lige så meget ud af at læse vores posts, som vi har fået ud af at skrive dem.

 • 20/4-2022

  Mai Pham: For mig har det været ekstremt vigtigt at kunne læse om kosttilskuddenes sammensætning, vitaminernes og mineralernes kilder og optagelse.

  Vi venter vores første barn – en lille dreng ved navn Marley, som kommer slut juni. 

  Jeg ønsker at støtte La Roar...

 • 6/3-2022

  Cecilie Mogensen: "Det giver mig en tryghed, at jeg kan hjælpe min krop på vej"
  Cecilie Mogensen: "Jeg har altid set iltmasken, når man er ude at flyve som en god metafor og et godt billede på det her...
 • 19/2-2022

  Line og Thomas: ’’Et sundt sind, i et sundt legeme’’ - og netop dét er målet.
  I det her blogopslag byder vi vores to skønne ambassadører, Line og Thomas fra Sunshinetribe, velkommen til La Roars community. Klik ind og læs mere om det...
 • 10/10-2021

  Freya Cecilia Asbjerg: "Jeg glædede mig til at være nogens mor. Det har jeg altid vidst, at jeg ville være."
  Jeg lærte Tine af kende, da jeg havde La Roar som kunde i efteråret 2019. Jeg blev målløs over hendes dedikation, hendes viden indenfor...
 • 6/10-2021

  Mennesker har brug for mennesker. Uanset hvor i livet, vi står.

  Mette Marie Thornam: Måske har vi lært at klare alting selv – også når noget i livet er svært. Men det har aldrig være...

 • 17/9-2021

  Katrine Nexø: Efter en lang rejse mod at blive gravid, er jeg blevet bedre til at passe på mig selv.
  Da jeg fik øjnene op for La Roar, gav det så god mening. De forklarer på en overskuelig og inspirerende måde, hvad de forskellige...
1/6

Se alle artikler

Good things will happen