FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER

Jeg har forandret mig og det har mine behov og krop også

Luise Vestergaard


Fortæl os lidt om dig selv

Mit navn er Luise, jeg er 37 år og bor på Vesterbro i København. Jeg er gift med Tim og sammen har vi en lille søn (Eddie) på knap 3 måneder. Når jeg ikke er på barsel, arbejder jeg til daglig på magasinet ELLE som Art Director.

Du flyttede fra Danmark til Australien i 2014 for at forfølge kærligheden. Hvordan var det at starte et liv på den anden side af jorden?

Det var rigtig spændende, men indimellem også hårdt at skulle undvære familien og vennerne derhjemme. Det tager tid at starte forfra i er nyt land, men jeg blev heldigvis taget godt imod af Tims familie og venner. Jeg fik også mine egne venner, både australiere og danske expats, som stadig er en stor del af mit liv. I starten prioriterede jeg desuden at tage til en masse events og fik på den måde et større netværk og jobtilbud inden for min branche. Jeg havde 5 gode og oplevelsesrige år i Australien, inden jeg fik lokket min mand med til Danmark i december 2018.

Nu er du tilbage i København sammen med din australske mand. Hvad synes du, vi danskere kan lære af australierne?

Australierne er meget spontane, utrolig servicemindede og åbne over for nye mennesker, det synes jeg godt, at vi kan lære lidt af.


Du er lige blevet mor til en lille dreng, Eddie Robert, i august. Hvordan forløb din graviditet?

Jeg havde en god graviditet med Eddie og elskede at være gravid. Men det var ikke helt smertefrit og uden et par bump på vejen. Vi havde ikke forsøgt at blive gravid særlig længe, da jeg første gang så to streger på graviditetstesten. Glæden varede dog kort da jeg efter 3 dage aborterede i uge 6. Blot en måned senere fandt jeg ud af at jeg var gravid igen, og vi var ovenud lykkelige, men turde samtidig ikke glæde os alt for meget og købte os til flere tidlige scanninger for at være sikker på, at der stadig var liv. Ved misdannelsesscanningen i uge 13 blev vi igen sat lidt tilbage, da blodprøven sammenlagt med min alder gav et dårligt/lavt tal og dermed en risiko for at få et barn med misdannelse. Jeg blev tilbudt en moderkagebiopsi, men da moderkagen lå i vejen for indgrebet, fik jeg i stedet foretaget en NIPT-test. Efter en nervepirrende og utrolig lang uge kom der endelig svar fra hospitalet, som til vores store lettelse var negativ, og den 10. august 2020 fødte jeg en sund og rask lille dreng.

 

"Når de to streger viser sig på graviditetstesten, så prøv ikke at lade bekymringstankerne fylde for meget"

 

Hvilke råd vil du give til andre, der gerne vil være gravide eller måske lige er blevet det?

Vær ekstra god ved dig selv! Prioriter en sund kost og motion, og læg eventuelt alkohol på hylden, allerede mens I forsøger at blive gravide. Når de to streger viser sig på graviditetstesten, så prøv ikke at lade bekymringstankerne fylde for meget, men glæd dig over, at det er lykkedes, og over alt det nye spændende, der venter dig forude.

Hvordan har den første tid som nybagt mor været?

Jeg synes, det er fantastisk at blive mor, og den her første tid er virkelig helt speciel. Men det er helt sikkert ikke uden tårer og sved på panden indimellem. Det er et kæmpe ansvar, der følger med, når man får en lille, og der er så meget nyt, man pludselig skal tage stilling til – gør man det nu godt nok, vokser han, som han skal, og så er der trætheden og de dage, hvor alting bare går galt. Men her tre måneder inde i min nye mor-rolle, er jeg stadig høj på kærlighed og føler mig meget taknemmelig.
 

 
Hvordan passer du på dig selv i en travl hverdag?

Jeg må indrømme, at jeg ikke har helt så god tid til at ”passe på mig selv” længere, men her i min barsel sørger jeg dog for (næsten) altid at få et bad, tøj på og morgenmad, inden min mand tager på arbejde. Så er dagen ligesom godt i gang – uanset om jeg har en hjemmedag eller har aftaler ude i byen.

Hvad betyder sundhed for dig?

Jeg prøver at leve et sundt liv med en forholdsvis økologisk og varieret kost. Jeg bruger så vidt muligt kun naturlige skønhedsprodukter uden farlige kemikalier og dyrker reformer pilates. Jeg er slet ikke fanatisk, og efter at jeg har fået min søn, ryger der utrolig mange boller med smør og kanelsnegle indenbords. Den eneste motion, jeg får indtil videre, er de daglige gåture med barnevognen. Men det er helt ok. Sundhed for mig betyder også at have det godt og ikke mindst at acceptere, at jeg har forandret mig, og det har mine behov og min krop også.

Hvordan hørte du om La Roar?

Jeg hørte om La Roar gennem en god kollega og skrev efterfølgende til Tine, La Roars stifter, der ærligt delte ud af sine erfaringer og gav mig gode tips til at forberede kroppen på en graviditet.
 

"Efter min spontane abort havde jeg brug for at gøre noget dejligt for mig selv for at komme ovenpå igen. Jeg har aldrig rigtig taget kosttilskud før, men var nysgerrig efter at prøve FertilityCare."

 

Hvorfor spiste du FertilityCare™?

Efter min spontane abort havde jeg brug for at gøre noget dejligt for mig selv for at komme ovenpå igen. Jeg har aldrig rigtig taget kosttilskud før, men var nysgerrig efter at prøve FertilityCare. Jeg blev ret hurtigt glad for tilskuddet og endte med at spise det op til min graviditet, ca. en måned efter samt hele første trimester.

 


Hvorfor valgte du at blive ambassadør for La Roar?

La Roar formår på en virkelig fin og ærlig måde at dele ud af deres viden om vitaminer og mineraler og om, hvad kvinder såvel som mænd kan gøre for deres normale frugtbarhed/deres fertilitet. Jeg vil rigtig gerne være med til at sprede kendskabet til La Roar og deres kosttilskud til andre, der ønsker at blive gravide, men som måske har svært ved at finde et tilskud til før, under og efter deres graviditet.
 

Hvor håber du at være om 10 år?

Jeg håber, at min lille familie og jeg fortsat er sunde og raske. Måske bor vi i en villalejlighed eller et hus i en hyggelig forstad, gerne tæt på vennerne, havet og naturen. Og så håber jeg også, at jeg stadig arbejder med magasiner

Roar — blog

Velkommen til RoarBlog

På vores blog deler vi viden, meninger og generel begejstring om, hvad det vil sige at leve et sundt liv. Vi håber, du vil få lige så meget ud af at læse vores posts, som vi har fået ud af at skrive dem.

 • 20/4-2022

  Mai Pham: For mig har det været ekstremt vigtigt at kunne læse om kosttilskuddenes sammensætning, vitaminernes og mineralernes kilder og optagelse.

  Vi venter vores første barn – en lille dreng ved navn Marley, som kommer slut juni. 

  Jeg ønsker at støtte La Roar...

 • 6/3-2022

  Cecilie Mogensen: "Det giver mig en tryghed, at jeg kan hjælpe min krop på vej"
  Cecilie Mogensen: "Jeg har altid set iltmasken, når man er ude at flyve som en god metafor og et godt billede på det her...
 • 19/2-2022

  Line og Thomas: ’’Et sundt sind, i et sundt legeme’’ - og netop dét er målet.
  I det her blogopslag byder vi vores to skønne ambassadører, Line og Thomas fra Sunshinetribe, velkommen til La Roars community. Klik ind og læs mere om det...
 • 10/10-2021

  Freya Cecilia Asbjerg: "Jeg glædede mig til at være nogens mor. Det har jeg altid vidst, at jeg ville være."
  Jeg lærte Tine af kende, da jeg havde La Roar som kunde i efteråret 2019. Jeg blev målløs over hendes dedikation, hendes viden indenfor...
 • 6/10-2021

  Mennesker har brug for mennesker. Uanset hvor i livet, vi står.

  Mette Marie Thornam: Måske har vi lært at klare alting selv – også når noget i livet er svært. Men det har aldrig være...

 • 17/9-2021

  Katrine Nexø: Efter en lang rejse mod at blive gravid, er jeg blevet bedre til at passe på mig selv.
  Da jeg fik øjnene op for La Roar, gav det så god mening. De forklarer på en overskuelig og inspirerende måde, hvad de forskellige...
1/6

Se alle artikler

Good things will happen