FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER

Sundhed for mig er at lytte til sig selv

Sara Schelde Faust


Fortæl os lidt om dig selv

Jeg hedder Sara, jeg er 32 år gammel, og jeg bor på Vesterbro i København. Jeg har for nylig skiftet navn fra Schelde til Faust, da jeg er blevet gift med ham, der først var min nabo i opgangen ved siden af og sidenhen blev min kæreste.

Jeg er nysgerrig af natur og udforsker altid nye muligheder – jeg tror, det er med til at holde mig i gang. Jeg er også en tidsoptimist og til tider et rodehoved – og så er jeg en følsom sjæl, der altid søger den dybere mening med tingene.

Jeg har en baggrund inden for både det kreative felt og kommunikation og engelsk, og så har jeg altid været interesseret i teknik og internet, og det har tilsammen helt sikkert bragt mig til dér, hvor jeg er i dag.

Du besluttede for nylig at gå selvstændig. Hvorfor og hvordan har det været indtil videre?

Efter 12 år bag skrivebordet hos spændende virksomheder havde jeg i det tidlige 2020 lyst til, at der skulle ske noget nyt. Jeg drømte om en mere fri hverdag og mere frihed, hvor jeg selv kunne styre tid og opgaver, og hvor jeg kunne skrue helt ned for tempoet, hvis der var behov for det. 

Selvom det kan være angstprovokerende ikke at kende sin fremtid, ikke at vide, hvordan økonomien ser ud, så er det indtil videre gået over al forventning, og jeg har været heldig at lave faste aftaler med nogle dygtige og dedikerede mennesker, der gør, at jeg ikke skal jage nye opgaver hver måned.

Som person, både fagligt og professionelt, er jeg drevet af at hjælpe gode folk, og det kan godt få mig på glatis nogle gange, fordi jeg siger ja til for meget, når min empati løber af med mig.

Det er fedt at være selvstændig, og så er det også en stejl læringskurve; de første mange måneder har jeg arbejdet alt for meget, så lige nu øver jeg mig på at have færre opgaver, at tage den rigtige pris for mit arbejde og at mærke efter, hvilke projekter jeg synes er spændende eller ej.

 


Hvordan ser en typisk dag ud for dig?

Selvom freelance-livet kan variere meget, så sørger jeg for at stå op nogenlunde samme tid hver dag, at gå i bad og tage tøj på – også selvom jeg blot skal være på hjemmekontoret.

Der er ikke meget 9-5 over livet som selvstændig – timerne og dagene flyder tit sammen, så jeg arbejder ofte både morgen og aften og også i weekender.

Nogle dage er jeg hos mine faste kunder på deres kontorer, og andre dage cykler jeg byen tynd og har en masse møder – og så kan jeg også sagtens tage fri en dag for at indhente forsømte pligter hjemme eller for bare at lade op.

 

"Vigtigst af alt, så er sundhed for mig at lytte til sig selv: Hvad har jeg brug for, og hvad har min krop brug for?"

 

Hvordan passer du på dig selv i en travl hverdag?

Det, der er alfa og omega for at passe på mig selv, er, at jeg sørger for hele tiden at mærke efter –  hvis det går for hurtigt eller jeg har brug for at slappe af, så er jeg ikke bleg for at udskyde aftaler. Jeg har tidligere mærket, hvor galt det kan gå, hvis man ikke husker at tage den med ro, så det er noget af det, jeg prioriterer allerhøjest.

Det kan også betyde, at jeg i nogle perioder nærmest ikke ser andre end min mand, men det er også med til, at jeg kan lade op og holde mig selv i balance.

Derudover er søvnen vigtig for, at jeg kan fungere optimalt, så jeg sørger for altid at gå i seng på samme tidspunkt i hverdagene og at få 8-9 timers søvn.

Hvad betyder sundhed for dig?

Sundhed for mig er både varieret kost, at huske at spise sine grøntsager og ikke mindst den mentale sundhed. Vigtigst af alt, så er sundhed for mig at lytte til sig selv: Hvad har jeg brug for, og hvad har min krop brug for?

Hvordan opretholder du en balance mellem sundhed og ikke at blive fanatisk?

Jeg er egentlig et meget lystbetonet menneske, og det er også sådan, jeg holder balancen. Jeg følger min mavefornemmelse, og det gælder både den fysiske og den mentale sundhed. 

Der kan være så mange ideer om, hvad der er sundt, men jeg tror også på, at det er individuelt, hvad der er det rigtige, ligesom det er vigtigt for mig at tilføje, at det også gør sig gældende i forbindelse med fertilitet.

Jeg har faktisk aldrig prøvet at være så fanatisk, som jeg har været i forbindelse med første runde af vores fertilitetsbehandling. Internettet og virkeligheden flyder over med velmenende råd, og efter at jeg havde prøvet nærmest dem alle af, så indså jeg også, at jeg kun skal gøre det, jeg har lyst til, og ikke det, som andre siger virker, for så kan man ikke gøre andet end at følge råd, der i øvrigt stikker i både øst og vest.

Hvad er den største udfordring ved at opretholde en sund livsstil for dig?

Den største udfordring er helt sikkert tid. Jeg er meget god til at blive opslugt af mit arbejde, og det betyder, at jeg af og til går på kompromis med aftensmaden, og i særdeleshed at jeg ikke får anden motion end mine daglige cykelture. Corona og lockdown har betydet, at jeg er kommet ud af rutinerne, fordi klatrecentret, hvor jeg primært træner, har haft lukket.

 

 

Hvordan hørte du om La Roar?

Jeg hørte faktisk første gang om La Roar tidligere på året, da jeg sammen med Tine og Cathrine Widunok Wichmand lavede en podcast i samarbejde med To The Moon, Honey. 

Hvorfor valgte du at blive ambassadør for La Roar?

Da jeg mødte Tine første gang, altså i forbindelse med podcasten, blev jeg mødt af både omsorg og stor forståelse for vores fertilitetsudfordringer. Den omsorg og forståelse ser jeg i meget af det, Tine og La Roar-teamet laver, og det har jeg lyst til at støtte op om.

Hvor håber du at være om 10 år?

Jeg har absolut ingen idé om, hvor jeg er. Noget af det gode, COVID-19 har bragt med sig for mit vedkommende, er, at tidshorisonter er blevet fjernet. Jeg har meget nemmere ved at være lige her, lige nu, i stedet for at skulle lægge store forkromede fremtidsplaner.

Jeg håber, at jeg som minimum er et sted, hvor jeg er glad og er sammen med mine kære, og at jeg fortsat mærker efter, hvad der giver mening for mig i livet.

Roar — blog

Velkommen til RoarBlog

På vores blog deler vi viden, meninger og generel begejstring om, hvad det vil sige at leve et sundt liv. Vi håber, du vil få lige så meget ud af at læse vores posts, som vi har fået ud af at skrive dem.

 • 20/4-2022

  Mai Pham: For mig har det været ekstremt vigtigt at kunne læse om kosttilskuddenes sammensætning, vitaminernes og mineralernes kilder og optagelse.

  Vi venter vores første barn – en lille dreng ved navn Marley, som kommer slut juni. 

  Jeg ønsker at støtte La Roar...

 • 6/3-2022

  Cecilie Mogensen: "Det giver mig en tryghed, at jeg kan hjælpe min krop på vej"
  Cecilie Mogensen: "Jeg har altid set iltmasken, når man er ude at flyve som en god metafor og et godt billede på det her...
 • 19/2-2022

  Line og Thomas: ’’Et sundt sind, i et sundt legeme’’ - og netop dét er målet.
  I det her blogopslag byder vi vores to skønne ambassadører, Line og Thomas fra Sunshinetribe, velkommen til La Roars community. Klik ind og læs mere om det...
 • 10/10-2021

  Freya Cecilia Asbjerg: "Jeg glædede mig til at være nogens mor. Det har jeg altid vidst, at jeg ville være."
  Jeg lærte Tine af kende, da jeg havde La Roar som kunde i efteråret 2019. Jeg blev målløs over hendes dedikation, hendes viden indenfor...
 • 6/10-2021

  Mennesker har brug for mennesker. Uanset hvor i livet, vi står.

  Mette Marie Thornam: Måske har vi lært at klare alting selv – også når noget i livet er svært. Men det har aldrig være...

 • 17/9-2021

  Katrine Nexø: Efter en lang rejse mod at blive gravid, er jeg blevet bedre til at passe på mig selv.
  Da jeg fik øjnene op for La Roar, gav det så god mening. De forklarer på en overskuelig og inspirerende måde, hvad de forskellige...
1/6

Se alle artikler

Good things will happen