FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER

Maria Bøge: Det var fortryllende at mærke liv inde i maven

Maria Bøge

Fortæl os lidt om dig selv

Jeg er født på Sri Lanka og adopteret til Danmark, da jeg var 8 måneder gammel. Jeg er vokset op i Løgstør, hvor jeg boede sammen med min mor og far og storebror, som også er adopteret fra Sri Lanka.

I min barndom og ungdom dyrkede jeg meget sport og brugte uendelig mange timer i hallen, hvor jeg spillede badminton og håndbold. Om sommeren gik jeg til roning og roede i kanalen/på fjorden. Et børne- og ungdomsliv fyldt med sport og fællesskab har medvirket til, at jeg altid har haft stor glæde af at være aktiv – i dag ved at løbe og gå lange ture (gerne ved vandet eller i skoven) og have et socialt liv fyldt med venner og familie, som jeg elsker at være sammen med.

 

 

Jeg er vokset op med en selvstændig far, som i en ung alder overtog min farfars lille trykkeri i Løgstør. I min barndom boede min mor, far, storebror og jeg i en lejlighed ovenpå trykkeriet. Det vil sige, at jeg er vokset op i et hus fyldt med kunder, medarbejdere og familie - præget af entreprenørånd, bekymringer og glæder ved at drive forretning. Det har på mange måder præget den, som jeg er i dag ift. mit professionelle liv - min faglige stolthed, ansvarsfølelse og tilgang til mit eget arbejdsliv.

Min store passion har altid været at rejse ud i verden. Jeg var 16 år, da jeg første gang tog ud at rejse alene. Rejsen gik (selvfølgelig) til Sri Lanka, hvor jeg er født og adopteret fra. Siden har jeg rejst i alverdens lande - og jeg/min familie prioriterer hvert år at have minimum en lang rejse/rejseoplevelse.

Rejserne udvider mit perspektiv, minder mig om, at verden er større, meget mere og andet end Danmark. Det giver mig en masse energi og inspiration.

Jeg vil også gerne give Leonora en masse rejseoplevelser og sørger for, at hun ser, at verden er meget større og mere mangfoldig en Danmark.

Maria Bøge - La Roar Ambassadør

 

Hvordan ser dit liv ud i dag

Jeg bor på Amager sammen med min kæreste Kim og vores lille 1-årige datter, Leonora. Vi elsker at gå ture, bade og motionere ved vandet / omring Amager Strandpark. I vores fritid – når Kim og jeg ikke er på arbejde og Leonora ikke er i vuggestue - så bruger vi meget af vores fritid på at hygge os med vores venner og familie. Vi elsker at have besøg, og alle er velkomne og skal gerne føle sig godt tilpas hjemme hos os. Det er sådan et hjem, vi gerne vil have.

Som person kan jeg godt lidt at udvikle mig, opleve og lære nyt. Jeg føler altid, at jeg får noget nyt ud af at rejse. Mit arbejde og mine venskaber/andre mennesker er også vigtige for mig ift. at udvikle mig. Jeg har for nyligt afsluttet en MBA. Den var også med til at udvikle mig. Jeg synes, at det er vigtigt at tage sig selv og sit liv alvorligt og løbende tænke over livet – og tilpasse det, så det føles godt for både mig selv, Kim og Leonora.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig?

De sidste tre måneder/efter at Kims barsel var slut, dvs. hvor vi begge er på arbejde og Leonora i vuggestue, har vores hverdag typisk set sådan ud, at Leonora er vågnet ved 6-tiden, hvorefter hun er kommet ind til os i soveværelset, hvor vi sammen har ligget og hygget os med stille og roligt at vågne. Derefter giver Kim Leonora tøj på, giver hende morgenmad og kører hende i vuggestue, mens jeg er taget/startet tidligt på arbejde. Efter arbejde henter jeg Leonora i vuggestue, hvorefter vi tager hjem og leger, får en eftermiddagssnack og hygger os sammen. Leonora elsker musik, så vi hører altid musik, mens vi leger. Når Kim har fri, laver vi aftensmad, spiser sammen, og omkring kl. 19.00 kommer Leonora i bad, får nattøj på og bliver puttet. Herefter nyder Kim og jeg at have noget voksentid sammen, inden vi går i seng. I løbet af ugen forsøger jeg at motionere – en-to gange i hverdagene og en gang i weekenden. Det kan godt være svært. I det hele taget, skal jeg lære det nye liv – hvor der gerne skal være plads til lidt af det hele, selvfølgelig særligt Leonora. 

Du er fornyelig blevet mor til lille Leonora. Hvordan forløb din graviditet?

Jeg synes, at det var en helt særlig og virkelig fantastisk oplevelse at prøve at være gravid. Jeg var meget glad og følsom gennem hele min graviditet. En kæmpe oplevelse, som jeg er virkelig taknemmelig for at have fået lov til at opleve. Min graviditet forløb simpelthen så forudsigeligt.

1. trimester: Her havde jeg rigtig meget morgenkvalme og kastede tit op om morgenen, inden jeg skulle på arbejde. Min smags- og lugtesans ændrede sig, så jeg ikke rigtig havde appetit og fik kvalme, når jeg lugtede mad. Derfor var det Kim der stod for madlavningen hele den første del af graviteten. Jeg var generelt rigtig træt og faldt i søvn på sofaen hver aften. Og så oplevede jeg at være mere sårbar og følsom (igennem hele min graviditet).

2. trimester: Jeg var ikke længere så træt som under 1. trimester og havde generelt meget mere energi. Vejret var ret godt (sommer), så jeg tog en dukkert ved vandet næsten dagligt under 2. trimester. Maven var nu mere synlig – også for omverden. Fra det her tidspunkt og resten af graviditeten oplevede jeg at have halsbrand. Det var vildt ubehageligt og ingen ting virkede (hverken mælk, mandler eller nogen af de 117 andre ting, hun forsøgte sig med). Under 2. trimester begynder Leonora at sparke, og det var fortryllende at mærke liv inde i maven. Generelt var Leonora meget aktiv – særligt om aftenen når jeg lå sammen på sofaen efter aftensmaden.

3. trimester: Da jeg nåede hertil, var jeg for hver dag, der gik, bare mere og mere tung, træt og besværet. Jeg havde (helt til sidst) taget 20 kilo på og havde svært ved at sove og var indlagt en par gange pga. af kraftige smerter. Leonora havde det godt hele vejen igennem. Det var også inden for de sidste tre måneder, at vi gik til fødselsforberedelse og fik gjort børneværelset klar. Endelig kunne jeg gå på barsel og ti dage over termin, blev Leonora født ved akut kejsersnit – som var det eneste, vi ikke have talt om til fødselsforberedelserne.
 

Hvilke råd vil du give til andre, der gerne vil være gravide, eller måske lige er blevet det?

Jeg ved ikke, om jeg er den rette at spørge om dette. Jeg har i årevis forsøgt at blive gravid, og da jeg lige var blevet 40 år og troede, at det nu definitivt aldrig ville lykkes, så skete det. Måske derfor – på grund af min historie og min alder – så vil mit råd være at nyde hvert et øjeblik, når det lykkes.

 

"Jeg synes, det er svært at give råd - det handler jo om en helhed "

 

Jeg synes, at det er svært at give et godt råd, hvis man har forsøgt i mange år. Det er super hårdt og svært, ikke mindst at blive ved med at holde håbet og modet oppe. Mit råd vil nok være at sørge for at tale med andre i samme situation og som forstår dig – i stedet for at tale/lytte på alle de mennesker man kender og ikke kender, der kommer med 1000 gode råd, tanker og fortællinger – alle af i god mening, men som ofte er helt ved siden af ift., hvor du befinder sig fysisk og psykisk. Du er jo nød til at se på hele flere elementer i din fertilitet. Jeg mener, ingen bliver jo gravid af et kosttilskud, en psykologsamtale eller en god nats søvn alene. For mig handler det om at passe på os selv både fysisk og mentalt. Nogengange kunne jeg mærke at det gav ekstra mening for mig, at sætte fokus på velvære og tid sammen med de mennesker jeg holder af, andre gange havde jeg brug for at trække mig og koncentere mig om at få fx motion ind i hverdagen eller tænke over den mad jeg spiste uden at stress mig selv.  
 

Hvordan passer du på dig selv i en travl hverdag?

Jeg sørger for at prioritere det, der er vigtigt for, at jeg trives, dvs. at have tid med Leonora og Kim, at sørger for, at jeg/vi får ordentlig kost, søvn, (særligt i vinterhalvåret) frisk luft og at jeg/vi får rørt os (gå- eller løbetur).

Hvad betyder sundhed for dig?

Sundhed betyder rigtig meget. Jeg vil gerne leve sammen med Kim til, jeg er 100 år, og jeg skal have så mange år som muligt sammen med Leonora. Derfor er sundhed vigtigt.

Sundhed har en positiv indvirkning både mit på min krop, men i særdeleshed også på mit sind. Sundhed og motion giver mere mentalt overskud og ballast.

Med en lille pige på et år, er det vigtigt at kunne mosle, lege og være aktiv sammen med hende –  både i dag og i mange år fremover. Og Leonora er en meget lille aktiv dame, så der er gang i den.

Hvordan hørte du om La Roar?

Jeg hørte om La Roar via Tine, som er Co-Founder. Det var vildt inspirerende at høre om La Roar, både fordi at produkterne og konceptet er så vigtigt, men det er også inspirerende at se en stærk kvindelig og mandlig iværksætter føre deres idéer og vision ud i livet. Fedt, sejt og super godt gået!

 

"Min behov for vitaminer ændrede sig gennem min graviditet, så det skulle mit kosttilskud selvfølgelig også"

 

Hvorfor spiste du FertilityCare, PregnancyCare og MaternityCare?

Jeg har gennem mange år oplevet det som en jungle at finde ud af, hvad der for mig var et godt tilskud af vitaminer, så det var virkelig en gave og en øjenåbner for mig at se, at dette fandtes som et samlet og så gennemtænkt produkt. Jeg spiste FertilityCare, fordi jeg gerne vil sikre mig, at jeg fulgte Sundhedsstyrelsen anbefalinger, som ændres sig afhængig af hvor jeg var i min graviditet. Så jeg fortsætte jo med PregnancyCare, da jeg nåede til 2. trimester. Så kunne jeg godt lide, at La Roar havde set til udlandet ved fx at kigge på Nordic Nutritition Recommandation og World Health Organisation, og sidste ville ønskede jeg mig til multivitamin-tilskud jeg kunne være tryg ved. Så for mig var La Roars produkter lige spot on, og i skrivende stund nyder jeg da også godt at MaternityCare.

Hvorfor valgte du at blive ambassadør for La Roar?

Jeg vil virkelig gerne støtte de to iværksættere bag konceptet. Deres arbejde og mod er så vigtigt for alle de kvinder, der ønsker at blive gravide.

Roar — blog

Velkommen til RoarBlog

På vores blog deler vi viden, meninger og generel begejstring om, hvad det vil sige at leve et sundt liv. Vi håber, du vil få lige så meget ud af at læse vores posts, som vi har fået ud af at skrive dem.

 • 20/4-2022

  Mai Pham: For mig har det været ekstremt vigtigt at kunne læse om kosttilskuddenes sammensætning, vitaminernes og mineralernes kilder og optagelse.

  Vi venter vores første barn – en lille dreng ved navn Marley, som kommer slut juni. 

  Jeg ønsker at støtte La Roar...

 • 6/3-2022

  Cecilie Mogensen: "Det giver mig en tryghed, at jeg kan hjælpe min krop på vej"
  Cecilie Mogensen: "Jeg har altid set iltmasken, når man er ude at flyve som en god metafor og et godt billede på det her...
 • 19/2-2022

  Line og Thomas: ’’Et sundt sind, i et sundt legeme’’ - og netop dét er målet.
  I det her blogopslag byder vi vores to skønne ambassadører, Line og Thomas fra Sunshinetribe, velkommen til La Roars community. Klik ind og læs mere om det...
 • 10/10-2021

  Freya Cecilia Asbjerg: "Jeg glædede mig til at være nogens mor. Det har jeg altid vidst, at jeg ville være."
  Jeg lærte Tine af kende, da jeg havde La Roar som kunde i efteråret 2019. Jeg blev målløs over hendes dedikation, hendes viden indenfor...
 • 6/10-2021

  Mennesker har brug for mennesker. Uanset hvor i livet, vi står.

  Mette Marie Thornam: Måske har vi lært at klare alting selv – også når noget i livet er svært. Men det har aldrig være...

 • 17/9-2021

  Katrine Nexø: Efter en lang rejse mod at blive gravid, er jeg blevet bedre til at passe på mig selv.
  Da jeg fik øjnene op for La Roar, gav det så god mening. De forklarer på en overskuelig og inspirerende måde, hvad de forskellige...
1/6

Se alle artikler

Good things will happen