FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER

I går græd jeg til "I hus til halsen"

Cecilie Wortziger - om hvorfor kosttilskud til gravide er en jungle


 

 

Fortæl os lidt om dig selv

Jeg hedder Cecilie, jeg er 30 år, og jeg bor på Østerbro sammen med min kæreste, Nicolas. Vi venter en lille søn til maj. 

Til daglig arbejder jeg som journalist og producer hos netmediet Heartbeats, hvor jeg klipper, projektstyrer og udvikler podcasts.


Hvordan ser en typisk dag ud for dig?

Jeg kan ikke starte en ny dag uden min kaffe og min morgenradio. Jeg tager på arbejde og det er meget forskelligt, hvad jeg skal, alt efter om jeg har optagelser, skal klippe noget, har møder, skal upline gæster eller noget helt tredje, men det har altid noget med podcast og lyd at gøre. 

Ofte arbejder jeg til sent, men jeg prioriterer altid aftentid med min kæreste.


Du er gravid med dit første barn. Hvordan har din graviditet været indtil videre?

Den har været overraskende nem. Jeg døjede med lidt kvalme og træthed i starten, men ellers har jeg ikke haft særlig mange fysiske graviditetsgener. Jeg er virkelig stolt af min krop, og jeg synes, det er så vildt, at den bare ved, hvad den skal gøre! 

Til gengæld har mit hoved en gang imellem lige skullet forstå det hele og vænne sig til tanken om det lille ny liv, vi skaber. Frygten for en abort fyldte meget i begyndelsen, og der skulle jeg arbejde med den angst, som opstod, hver gang jeg mærkede det mindste eller læste om aborter. En frygt, jeg slet ikke havde regnet med, at jeg ville få, fordi jeg normalt ikke er særlig påvirket af hverken frygt eller angsttanker.

Jeg har desuden haft ekstraordinært let til tårer – vis mig en reklame for Børnefonden, og jeg er helt færdig! (I går græd jeg til ‘I hus til halsen’).

 

"Min graviditet har været overraskende nem. Jeg døjede med lidt kvalme og træthed i starten, men ellers har jeg ikke haft særlig mange fysiske graviditetsgener. Jeg er virkelig stolt af min krop, og jeg synes, det er så vildt, at den bare ved, hvad den skal gøre!"

 


Er der noget, som er kommet bag på dig?

At det ikke er særlig slemt at være gravid. Min mor havde det rigtig skidt under begge sine graviditeter, og hun har altid fortalt om den slemme kvalme, opkast, vand i kroppen og bækkenløsning, så jeg forventede det værste. 

Jeg ved godt, at det stadig kan komme, men jeg synes, det har været ret dejligt at være gravid indtil videre, og jeg er vildt spændt på alle de ting, som skal ske med min krop de næste fire måneder. 

Det kom desuden bag på mig, hvor meget den lille egentlig bevæger sig inde i maven! Jeg forestillede mig, at jeg skulle have en stor rund mave, før jeg mærkede noget, men jeg kunne allerede fra uge 19 lægge min kærestes hånd på maven, og han kunne mærke små bump. Så vildt! 


Hvilke råd vil du give til andre, der gerne vil være gravide eller måske lige er blevet det?

Lad være med at læse for mange historier om dårlige graviditeter, skrækfødsler og spontane aborter. Mærk din egen krop, vær i det, og spar den energi, som angsten ellers vil tage fra dig. 

Jeg var meget nervøs for omverdenens reaktioner på min graviditet. Tanker som: Hvad med mit arbejde? Ryger jeg ud på et sidespor? Er jeg besværlig? De fleste mennesker synes, at nyt liv er fantastisk, og arbejdsmarkedet er vant til barselsorlov, det er en del af livet, og det er det mest naturlige i verden. 


Hvordan passer du på dig selv i en travl hverdag?

Jeg er ikke verdensmester i at passe på mig selv. Jeg når aldrig lige at gøre de gode ting for mig selv, som jeg gerne vil, i en travl hverdag. Jeg prøver at indføre små mini-ting såsom at lave en stor grøntsagssmoothie til min kæreste og mig om morgenen (vi kommer ofte op for sent!) eller mediterer i ti minutter hver dag (jeg glemmer det tit!). 

Grundlæggende spiser jeg rigtig mange grøntsager, passer på mit sind, og så prioriterer jeg søvn meget højt! 

 


Hvad betyder sundhed for dig?

Et sundt sind først og fremmest. Jeg er opmærksom på at sige fra, hvis jeg kan mærke den alvorlige stress melde sig, der, hvor man ikke kan sove om natten og tankerne myldrer rundt, der prøver jeg at sige stop. Det er ikke nemt, og der er meget mere i det end bare at sige fra, men hvis man først lider af stress, angst, depression m.m., så kan det næsten være ligegyldigt, hvor mange grøntsagssmoothies man får. 


Hvad er den største udfordring ved at opretholde en sund livsstil for dig?

Tid og overskud. Jeg dyrker fx ikke sport eller fitness, fordi jeg ikke har tid og overskud, simpelthen, men jeg håber på, at jeg en dag kan være en person, som dyrker motion!


Hvordan hørte du om La Roar?

Sidste forår spurgte min redaktør, om jeg ville lave en podcast om ufrivillig barnløshed og fertilitet sammen med Tine Stampe, det sagde jeg ja tak til. Jeg havde ingen idé om, at jeg skulle være gravid et halvt år senere, men jeg blev nok lidt inspireret af vores arbejde med podcasten, de medvirkendes fortællinger og kroppens vilde kunnen. Det plantede måske et lille frø i mig, selvom min graviditet ikke var planlagt.


Hvorfor spiser du PregnancyCare?

Da jeg blev gravid, syntes jeg, det var rigtig uoverskueligt at finde ud af, hvilke kosttilskud jeg skulle tage, og hvilke kosttilskud der passer bedst til den fase i livet, hvor jeg er lige nu. Man bliver hyperopmærksom på sådan noget, når man pludselig har ansvaret for et andet lille liv inde i maven. Jeg ved, at med PregnancyCare™ er der virkelig tænkt på vitaminernes kilder og sammensætning baseret på myndighedernes anbefalinger. I starten af min graviditet tog jeg fx nogle jernpiller, som påvirkede min mave helt vildt, så jeg fik både forstoppelse og maveonde. Det er gået væk, efter at jeg begyndte på PregnancyCare™.

 

"Jeg synes også, det er virkelig rart at tage den lille pose vitaminer hver dag, og så er der ligesom styr på det. Det er bare en lækker forkælelse, som jeg synes alle gravide burde unde sig."

 


Hvorfor valgte du at blive ambassadør for La Roar?

Fordi jeg ved, at Tine er et af de sejeste og dygtigste mennesker.  

Jeg synes også, det er virkelig rart at tage den lille pose vitaminer hver dag, og så er der ligesom styr på det. Det er bare en lækker forkælelse, som jeg synes alle gravide burde unde sig.


Hvor håber du at være om ti år?

Jeg håber, min kæreste og jeg har en skabt en sund lille familie sammen, og at jeg kan få det til at hænge sammen med et spændende og udfordrende arbejdsliv som det, jeg har nu. 

Og så håber jeg, at vi har fundet noget større at bo i end vores lille toværelses lejlighed. Måske et sted med en lille have.

Roar — blog

Velkommen til RoarBlog

På vores blog deler vi viden, meninger og generel begejstring om, hvad det vil sige at leve et sundt liv. Vi håber, du vil få lige så meget ud af at læse vores posts, som vi har fået ud af at skrive dem.

 • 20/4-2022

  Mai Pham: For mig har det været ekstremt vigtigt at kunne læse om kosttilskuddenes sammensætning, vitaminernes og mineralernes kilder og optagelse.

  Vi venter vores første barn – en lille dreng ved navn Marley, som kommer slut juni. 

  Jeg ønsker at støtte La Roar...

 • 6/3-2022

  Cecilie Mogensen: "Det giver mig en tryghed, at jeg kan hjælpe min krop på vej"
  Cecilie Mogensen: "Jeg har altid set iltmasken, når man er ude at flyve som en god metafor og et godt billede på det her...
 • 19/2-2022

  Line og Thomas: ’’Et sundt sind, i et sundt legeme’’ - og netop dét er målet.
  I det her blogopslag byder vi vores to skønne ambassadører, Line og Thomas fra Sunshinetribe, velkommen til La Roars community. Klik ind og læs mere om det...
 • 10/10-2021

  Freya Cecilia Asbjerg: "Jeg glædede mig til at være nogens mor. Det har jeg altid vidst, at jeg ville være."
  Jeg lærte Tine af kende, da jeg havde La Roar som kunde i efteråret 2019. Jeg blev målløs over hendes dedikation, hendes viden indenfor...
 • 6/10-2021

  Mennesker har brug for mennesker. Uanset hvor i livet, vi står.

  Mette Marie Thornam: Måske har vi lært at klare alting selv – også når noget i livet er svært. Men det har aldrig være...

 • 17/9-2021

  Katrine Nexø: Efter en lang rejse mod at blive gravid, er jeg blevet bedre til at passe på mig selv.
  Da jeg fik øjnene op for La Roar, gav det så god mening. De forklarer på en overskuelig og inspirerende måde, hvad de forskellige...
1/6

Se alle artikler

Good things will happen