Bliv medlem og få masser af fordele / Fri fragt på alle ordrer / Hurtig levering 1-3 hverdage

RoarBlog: Sara Schelde bryder tabuet

Sara Schelde er 32 år og digital og kreativ konsulent. For et par år tilbage begyndte drømmen om forældreskabet, og Sara og hendes kæreste besluttede lykkeligt, at nu var tiden inde, og at det i hvert fald ikke skulle blive et projekt at få børn. Det skulle vise sig, ikke at være så enkelt.

I dag er Sara uforklarligt barnløs. Alle lægebesøg og udredninger viser, at intet er galt med hverken hende eller hendes mand. Sara har valgt at fortælle åbent om sin historie og kæmper nu for at gøre op med det tabu, det kan være at gennemgå fertilitetsudfordringer. Både for at skabe håb og mod hos andre der kæmper, men også for at normalisere at drømmen om at blive forældre ikke altid er så ligetil.

Vi har taget en snak med Sara om hendes tanker om at være med til at bryde tabet.

Hvad fik dig til at sige ja til at bryde tabu og dele din historie i "To the Moon, Honey" podcast? 

I løbet af de år, hvor vi har kæmpet for forældreskabet, oplevede jeg gang på gang hvor få kvinder, der taler om fertilitetsudfordringer, mens de stadig kæmper. Vi hører nemlig som oftest om dem, der er lykkedes.

Jeg havde brug for - både for mig selv, og også for de kvinder, der står i samme situation - at sætte fokus på, at barnløshed samt forældreskabet, der lader vente på sig, er helt normalt.

Hvad har været det sværeste ved at dele din historie?

Jeg synes faktisk ikke, der er noget, der har været svært ved at dele historien, fordi jeg har taget tilløb i lang tid.

Hvad har været det bedste ved at dele din historie? 

Det bedste har uden tvivl været alle de beskeder, jeg har fået fra en masse søde kvinder, der enten har valgt at dele deres historier med mig, eller som har skrevet, hvor meget min åbenhed og ærlighed har betydet for dem - det at kunne føle sig lyttet til og forstået, uanset om de stadig kæmper eller har kæmpet.

Hvad siger din partner til, at du har valgt at dele jeres historie ?

Han synes, jeg er sej og modig! Vi har også snakket om, at der skal være en grænse for, hvor meget jeg deler - vi er blevet enige om, at det ikke er vores fertilitetsudfordringer, der skal være hele fortællingen om os.

Har du nogen gode råd til andre, der overvejer at bryde tabuet og gå offentligt med deres historie? 

Det er en af de bedste beslutninger, jeg har truffet længe, så jeg kan kun anbefale det. Udover podcasten har jeg skrevet en artikel, der også er udgivet på To the Moon, Honey, og skriveriet fik nærmest en meditativ og positiv effekt for mig. Man behøver ikke medvirke i en podcast eller at skrive artikler for at bryde tabuet, for det kan være svært at dele noget så personligt med hele verden. Jeg er af den overbevisning, at bare det, at vi kvinder begynder at snakke om det i vores venindeflokke, vil gøre en verden til forskel.

I La Roars egen podcast Join the Pudding Club møder du Emma, Camilla og Tina der alle oplever det kan være svært at opretholde relationerne til veninderne, særligt de gravide, i denne periode - hvordan har du oplever relationerne til dine veninder lige nu? 

Jeg kan godt mærke, at graviditeter hos de tætte veninder er svære, især dem, som opnår graviditet i noget, der minder om første forsøg. Det minder mig om, at jeg ikke er lykkedes på dén front endnu - især, fordi jeg altid har været den skrukke, den man nok troede fik børn først.

Når jeg mærker den frustration og jalousi, så minder jeg mig selv om, at en andens graviditet ikke betyder, at der er færre babyer til mig, jeg minder mig selvom, at jeg ikke vil have deres barn - jeg vil have et, der ligner min kæreste, og som er vores.

All the best,

Tusind tak til Sara for at dele sin historie med os. Det er til stor inspiration og er med til at gøre en vigtigt forskel for at bryde tabuet.

Har du en historie eller oplevelse, du vil dele med os? Så skriv meget gerne til os på info@la-roar.com. 

Roar — blog

Velkommen til RoarBlog

På vores blog deler vi viden, meninger og generel begejstring om, hvad det vil sige at leve et sundt liv. Vi håber, du vil få lige så meget ud af at læse vores posts, som vi har fået ud af at skrive dem.

 • 3/6-2021

  Kost & graviditet

  Op til og under graviditet har du et ekstra behov for særlige næringsstoffer. Derfor er det ekstra vigtigt, at du skruer op for den...

 • 11/5-2021

  Opskrift: Salat med grønne asparges, fjordrejer og kold purløgscreme

  Asparges sæsonen en står for døren og vi glæder os til at nyde de sprøde friske stænger. Asparges er en af de ældste dyrkede køkkenurter...

 • 6/5-2021

  Skøn og nem morgenmad

  Bircher Müsli blev udviklet i slutningen af ​​det 19. århundrede af den schweiziske læge Maximilian Bircher-Brenner til hans patienter. Her får du vores...

 • 21/4-2021

  Færre for tidligt fødte børn under lockdown

  ​Undersøgelse fra Rigshospitalet og Statens Serum Institut viser et fald på 90%. Forskerne vil nu grave sig dybere ned i, hvad...

 • 19/4-2021

  Vita betyder liv

  Ordet vita stammer fra latin og betyder liv. Vitaminer er organiske stoffer og en gruppe af kemisk meget forskellige stoffer, der består af...

 • 4/4-2021

  Kvinders ægkvalitet topper først i midten af 20'erne.

  Du har sikkert ligesom mange andre hørt, at du ikke må vente for længe med at få børn, og at det kun bliver...

1/6

Se alle artikler

Good things will happen