FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER

'Join the Pudding Club' overvejer du at bliver forældre ved hjælp af donorsæd?

Overvejer du at bliver forældre ved hjælp af donorsæd?

Er du på vej ind i en proces, hvor du skal foretage en række vigtige valg. Valg, som får betydning for både dig og dit barn i fremtiden – og som ikke kan laves om, når først du er blevet gravid. Derfor er det vigtigt, at du tager dig god tid til at overveje dine forskellige muligheder.

Det kaster vi i denne episode af Join the Pudding Club lys over. 


 Lyt her 

Hvor meget vil du for eksempel vide om sæddonors etnicitet og sundhedshistorik? Du kan høre en lydfil af donorens stemme, du kan se personens håndskrift, og du kan endda se børnebilleder og personlighedstests. Men er der en grænse for, hvor meget man vil associere sit barn med en person, man ikke engang kender?

Beslutningen skal jo træffes af både den ene og anden part i et forælderskab, men ofte er det, i traditionelle mand/kvinde-forhold, manden, der oplever at have et særligt behov for at sætte sig ind i tingene inden, siger Annemette Arndal-Lauritzen, der er administrerende direktør i European Sperm Bank i denne uges afsnit af ‘Join The Pudding Club’:

“Vi har indtryk af, at mændene ofte har læst en del om det. Hvis de har lyst til at sætte sig ind i det, dykker de virkelig ned i videnskaben og forbereder sig på den måde. Kvinderne har mere tendens til at kommunikere omkring det og træffe beslutninger på baggrund af kommunikation med familie, venner og partner.”

Men alligevel ender de fleste med samme konklusion, når først beslutningen er truffet, uddyber Annemette Arndal-Lauritzen:

“Når først barnet er der, har man ikke truffet et forkert valg – uanset hvordan man vender og drejer den”.

Alle de overvejelser, der er værd at have med i baghovedet, når man går ind i processen om enten at få et donorbarn eller selv at blive donor, tager vi dig igennem i dagens episode af ‘Join the Pudding Club’.

 

Artikel af Adam Emil Schierbeck i samarbejde med Heartbeats.dk

 

Kosttilskud til før-graviditet + 1. trimester med folat (folsyre/folinsyre):  FertilityCare™ med zink, der bidrager til normal frugtbarhed og reproduktion.

Roar — blog

Velkommen til RoarBlog

På vores blog deler vi viden, meninger og generel begejstring om, hvad det vil sige at leve et sundt liv. Vi håber, du vil få lige så meget ud af at læse vores posts, som vi har fået ud af at skrive dem.

 • 8/9-2023

  Et vigtigt valg alle gravide bør tage stilling til: Folat vs. folinsyre?
  Valg af folat eller folinsyre før og under graviditeten er et vigtigt spørgsmål, som alle gravide bør overveje. Vidste du fx at der er forskel...
 • 11/4-2023

  Cyklus, ægløsning og graviditet efter spontan abort
  Cyklus, ægløsning og graviditet efter spontan abort. Spontan abort betyder, at man mister fosteret før uge 22. Mellem 15 til 20 % af alle graviditeter...
 • 22/6-2022

  'Join the Pudding Club' overvejer du at bliver forældre ved hjælp af donorsæd?

  Overvejer du at bliver forældre ved hjælp af donorsæd, er du på vej ind i en proces, hvor du skal foretage en række...

 • 16/5-2022

  Hvad gjorde du? Efterfødselssamtale med Tine Stampe
  Jeg har ikke talt ret meget om min graviditet - hverken på de sociale medier eller blandt netværk og venner. Det er egentlig...
 • 23/4-2022

  'Join the Pudding Club' Hvordan fortæller du chefen du skal på barsel?
  Størstedelen af alle kvinder oplever på et eller andet tidspunkt i deres liv at skulle fortælle deres arbejdsplads, at de er blevet gravide. Men...
 • 10/4-2022

  'Join the Pudding Club' med Fertilitetsprofessor Peter Humaidan

  Fertilitetsprofessor Peter Humaidan er gæst i anden sæson af ‘Join The Puddingclub’. Og det er ikke kun, fordi han ved alt om “supersæd”, som han...

1/6

Se alle artikler

Good things will happen