FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER

'Join the Pudding Club' Hvordan fortæller du chefen du skal på barsel?

Størstedelen af alle kvinder oplever på et eller andet tidspunkt i deres liv at skulle fortælle deres arbejdsplads, at de er blevet gravide. Men den glædelige nyhed er ikke altid lige let at overlevere. 

Nogle kvinder kan ligefrem føle skam ved, at overlevere måske (hvis ikke) den største og bedste nyhed i hendes liv nogensinde, nemlig at hun skal være mor.  

 Lyt med her, når La Roars co-founder Tine Stampe taler med journalist Lotte Thor og CEO og grundlægger af barselsnetværket Inspired Beyond Babies Anne Sophie Münster, om hvordan vi bidrager til et vigtigt paradigmeskifte, hvor vi ændre narrativet omkring barselsperioden og ser den som en styrke, der skal skrives på CVét frem for et bump på vejen. 

“Jeg vidste godt, at hvis jeg kom og sagde, at jeg var gravid, jamen, så var det ikke mig, der ville få de spændende jobs eller det kursus, jeg enormt gerne ville på.”

Lotte Thor er uddannet journalist og er i dag selvstændig. Hun husker tydeligt, hvordan hun havde det med at skulle gå på barsel fra det ellers krævende arbejde foran rullende kamera. Det ville betyde, at hun ville gå glip af potentielle karrieremuligheder, kurser og egentlig nok bare blive stemplet som ‘endnu en uambitiøs gravid kvinde.’Lotte fortæller, at det var så svært at få sagt, at da hun sad i venteværelset til gynækologen, så blev hun bange for at nogen skulle se hende. For det måtte endelig ikke komme frem, at hun var gravid.

Anne Sophie fortæller at hun forbinder dårlig samvittighed og skam med den første gang, hun skulle fortælle sin arbejdsplads, at hun var gravid, for hun vidste jo godt, at når hun ikke var der, så var de presset i forhold til ressourcer.

“Jeg har altid undret mig over denne skam, hensynstagen og ansvarsfølelse, man har over for sin arbejdsgiver – altså c’mon – vi føder børn.”

Under sin første barsel gik det op for Anne Sophie, at bare fordi hun var gået på barsel, så var det ikke ensbetydende med, at hendes personlige behov for udvikling var gået i stå. Barslen skulle ikke være en begrænsning, men i stedet ses som “mulighederens land.”

Kilde: Heartbeat.dk 
Artikel: EMILY JOANNE RABURN LODBERG

 

Roar — blog

Velkommen til RoarBlog

På vores blog deler vi viden, meninger og generel begejstring om, hvad det vil sige at leve et sundt liv. Vi håber, du vil få lige så meget ud af at læse vores posts, som vi har fået ud af at skrive dem.

 • 8/9-2023

  Et vigtigt valg alle gravide bør tage stilling til: Folat vs. folinsyre?
  Valg af folat eller folinsyre før og under graviditeten er et vigtigt spørgsmål, som alle gravide bør overveje. Vidste du fx at der er forskel...
 • 11/4-2023

  Cyklus, ægløsning og graviditet efter spontan abort
  Cyklus, ægløsning og graviditet efter spontan abort. Spontan abort betyder, at man mister fosteret før uge 22. Mellem 15 til 20 % af alle graviditeter...
 • 22/6-2022

  'Join the Pudding Club' overvejer du at bliver forældre ved hjælp af donorsæd?

  Overvejer du at bliver forældre ved hjælp af donorsæd, er du på vej ind i en proces, hvor du skal foretage en række...

 • 16/5-2022

  Hvad gjorde du? Efterfødselssamtale med Tine Stampe
  Jeg har ikke talt ret meget om min graviditet - hverken på de sociale medier eller blandt netværk og venner. Det er egentlig...
 • 23/4-2022

  'Join the Pudding Club' Hvordan fortæller du chefen du skal på barsel?
  Størstedelen af alle kvinder oplever på et eller andet tidspunkt i deres liv at skulle fortælle deres arbejdsplads, at de er blevet gravide. Men...
 • 10/4-2022

  'Join the Pudding Club' med Fertilitetsprofessor Peter Humaidan

  Fertilitetsprofessor Peter Humaidan er gæst i anden sæson af ‘Join The Puddingclub’. Og det er ikke kun, fordi han ved alt om “supersæd”, som han...

1/6

Se alle artikler

Good things will happen