FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER

7 positive du-må-godt råd til dig der planlægger graviditet

Det man ikke må, når man planlægger graviditet.

Vi kan godt blive liiiidt trætte i sokkerne af hele tiden at blive tudet ørerne fulde med alt det man ikke må eller skal passe på med, når man planlægger graviditet. Derfor har vi valgt at sætte fokus på alle de dejlige ting, som du GODT må!


Her får du altså 7 positive "du-må-godt-råd" til dig der planlægger graviditet. Enjoy!
 

1) Du må godt sove længe

Åh hvor er en lang og tung nattesøvn bare skøn - og det er noget af det, som du rigtig gerne må prioritere. Meget tyder på, at flere og flere danskere sover både dårligere og mindre, end de burde. I en tid hvor der er fokus på at spise sundt og dyrke motion, er det vigtigt også at fremhæve søvnen.
⠀⠀⠀⠀⠀⁣
Poul Jennum, ekspert i søvn samt professor og overlæge ved Rigshospitalet og Københavns Universitet forklarer: ”Vores søvn påvirker vores psyke, immunsystem og hukommelse – og det er helt centralt for hjernen og kroppens udvikling, at vi får vores nattesøvn”. Vores søvnkvalitet kan altså påvirke vores evne til at opnå de ting vi gerne vil, vores daglige trivsel og i øvrigt holde vores kroppe og immunforsvar stærke.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
Forsøg om du kan få få mindst 7-8 timers søvn om natten, da dannelsen af væksthormoner stiger under dyb søvn og mængden af stresshormoner falder. Hvis du har svært ved at falde i søvn eller vågner mange gange i løbet af natten, kan du overveje om du spiser de rigtige ting, er stresset og om du får nok frisk luft i løbet af dagen.⁣
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
Forsøg at give dig selv et godt sovemiljø, god tid til at falde til ro (gerne en time før du går i seng), og prøv at opretholde en nogenlunde regelmæssig døgnrytme. Derudover kan det have betydning, at du hverken går sulten eller overmæt i seng, da et stabilt blodsukker er med til at give en rolig, uforstyrret søvn. Vi anbefaler rent og køligt sengetøj, et udluftet soveværelse og måske en god bog. Varm te med honning og Bragg Apple Cider Vinegar, vejrtrækningsøvelser og et varmt bad er også godt lige før sengetid. Så NYD at du med god samvittighed må prioritere din søvn lidt ekstra højt.


2) Du må godt danse og stå på hænder

Vi taler ofte om blodcirkulation, men det er der altså gode grunde til. God blodcirkulation er vigtigt, fordi den bærer ilt og gode næringsstoffer rundt i kroppen og ud til dine organer. Det hjælper blandt andet hjertet, lungerne og hjernen. Og så sørger den også for at transportere dine affaldsstoffer med ud den anden vej. Begge dele er essentielt, når du vil styrke din krop og grundlaget for din fertilitet. Men hvordan sætter vi så gang i den blodcirkulation? Vi anbefaler massere af sex (det vender vi tilbage til), et koldt vinterbad i havet, en rask gåtur i skoven, dejlig yoga, motion, en løbetur i den friske luft eller hvad du kan lide - og fik vi sagt at massage også gælder? ;)


3) Du må godt spise alt muligt forskelligt

Et af de spørgsmål, som vi ofte får fra jer derude, omhandler kost. Vi forstår det virkelig godt. Men findes der egentlig en optimal fertilitetskostplan? Det er så vigtigt at understrege, at alle mennesker er forskellige, og derfor har vi også forskellige behov og udgangspunkter. Vores anbefaling til jer er at lytte til jeres kroppe, og generelt sørge for at spise sundt og varieret - uden at blive fanatiske. En sund og varieret kost er vigtig for at få alle de næringsstoffer kroppen har brug for. Vi anbefaler selvfølgelige at du supplere med kosttilskud, for at sikre at du er dækket ind på vitaminer og mineraler, da det er svært at få tilstrækkelige mængder alene ved den kost du indtager.

Læs mere om vores kosttilskud og Sundhedsstyrelsensanbefalinger her.

4) Du må godt ha´ sex i bilen, på køkkenbordet og i hængekøjen

Den er god nok ;) Der er flere gode grunde til, at vi anbefaler masser af sex, især når man planlægger graviditet. Udover det åbenlyse er der nemlig både psykiske og fysiske fordele ved hed og lidenskabelig sex med din partner. Det øger din hjernes produktion af hormonet oxytocin - også kaldet kærlighedshormonet. Dette hormon får os til at føle tillid til hinanden og knytter os tættere sammen. Desuden styrker det intimiteten – også den, som ikke er seksuelt relateret. På den måde kommer du tættere på din partner rent psykisk, og I får lettere ved at tale sammen og håndtere eventuelle problemer i jeres parforhold. Så giv den gas og NYD DET.

Læs eventuelt vores artikel om 3 gode råd til at gå fra pligtsex til kærlighedssex lige her.

 

5) Du må godt grine højt i biografen (også selvom du er den eneste)

Det lyder næsten for nemt og fjollet, men du kan simpelthen grine dig vej til mere velvære - både fysisk og psykisk. Latter styrker nemlig både hjertet, lungerne, kredsløbet og immunforsvaret. Derudover danner kroppen flere af signalstofferne serotonin og dopamin, når vi griner - også kendt som de såkaldte lykkehormoner. Efter et godt grineflip har man ofte en afslappet følelse i kroppen, humøret er typisk højere og mængden af stresshormoner reduceret. Engang imellem skal man måske tvinge sig selv lidt til at grine og smile lidt ekstra - men giv endelig bare slip! Sæt en sjov film på, brug tid med lattermilde mennesker, tænk på sjove stunder og husk at prioritere de ting, som du ved gør dig i godt humør.


6) Du må godt give slip og bare tude

Der er ingen grund til at holde tårerne tilbage! Tværtimod er det vigtigt at give slip på alle sine følelser og indtryk engang imellem - flere studier viser faktisk, at det er direkte sundt for kroppen at græde. En god tudetur er nemlig med til at regulere vores nervesystem, og derfor er gråd afstressende for kroppen. Således føles kroppen ofte mere afslappet efter man har grædt og kan for mange være en hjælp til at forstå og overskue sin situation. Så hiv fat i dine veninder eller slap af derhjemme og græd ud. 


7) Du må godt fortsætte med at leve

Prioriter mig-tid. Som vores fantastiske eksperter også siger - LEV LIVET!

Thilde Vesterby: “Det vigtigste er, at man har det godt og kan være i det liv, der trods alt er lige her –  selvom man venter”.

Izabella Winther: “Giv dig selv den opmærksomhed og omsorg du har brug for, så du styrker dig selv fysisk og mentalt”.

Nanna Ewald Stiegel “Du skal gøre hvad der nærer DIG”.

 

Roar — blog

Velkommen til RoarBlog

På vores blog deler vi viden, meninger og generel begejstring om, hvad det vil sige at leve et sundt liv. Vi håber, du vil få lige så meget ud af at læse vores posts, som vi har fået ud af at skrive dem.

  • 5/9-2024

    Vil gerne være gravid: Tips og råd til at øge chancerne

    At forsøge at blive gravid kan være en udfordrende rejse. Læs vores artikel for tips og råd om, hvordan du kan øge dine...

  • 5/9-2024

    Beregn graviditet: En nem guide

    Beregn din graviditet med vores nemme guide. Lær om graviditetscyklussen, beregning af terminsdato, tidlige tegn på graviditet og vigtigheden af sundhed under graviditeten....

  • 5/9-2024

    Svært at blive gravid: Årsager og behandlingsmuligheder

    Oplever du udfordringer med at blive gravid? Lær om de almindelige årsager til fertilitetsproblemer og de tilgængelige behandlingsmuligheder, der kan hjælpe dig og...

  • 3/9-2024

    Kejsersnit og Amning: Alt du behøver at vide

    Lær om kejsersnit og hvordan det påvirker amning. Denne guide dækker proceduren, risici, amningstips og genopretning. Få indsigt i at sikre en god...

  • 3/9-2024

    Menstruation efter spontan abort: Hvad du skal vide

    Menstruation Efter Spontan Abort: Få viden om fysiske og følelsesmæssige ændringer efter en spontan abort. Læs om, hvordan din menstruationscyklus kan ændre sig,...

  • 3/9-2024

    Tegn på fødsel: Hvordan genkender du dem?

    Læs vores guide til at genkende tegnene på fødsel. Få indsigt i de tidlige og sene tegn, forstå fødselsprocessen, og lær, hvordan du...

1/6

Se alle artikler

Good things will happen