Bliv medlem og få masser af fordele / Fri fragt på alle ordrer / Hurtig levering 1-3 hverdage

Hvide asparges

Mangler du inspiration til en let sommer anretning?

Så står vi midt i sæsonen for hvide asparges, hvortil der følger et hav af skønne opskrifter. Maj og juni er sæson for hvide asparges og udover at smage himmelsk og passe perfekt til let enklet forårsanretning, så er den hvide grøntsag fyldt med kostfibre.

Hos La Roar er vilde med den hvide grøntsag og har derfor samlet et par tips til hvordan du giver dig i kast med denne.

Sådan tilbereder du hvide asparges:

1) Hvide asparges skal skrælles. Læg aspargesen på et skærebræt. Brug kartoffelskrælleren og start lige under hovedet og kør ned mod bunden. Rul aspargesen på brættet, så du har et fast underlag. Skræl hele vejen rundt og tag ikke for meget af.

2) Knæk den nederste del af med fingrene. Hold med pegefingeren og kør tommelfingeren op. Når stænglen giver sig, knækker du af.

3) Kog hvide asparges med rigeligt vand og lidt salt, smør og en knivspids sukker. De skal have 4-5 minutter. Stik evt. i dem med en gaffel og mærk om de er møre.

4) Anret fx med sprød bacon for den saltede smag, friske rejer, stenbiderrogn og friske økologiske krydderurter eller en krydderurtecreme.
 
Psst.. Har du mange endestykker til overs, kan du koge suppe på dem.

Opbevaring: 

Aspargesene opbevares bedst i en plastpose i køleskab. Her kan de holde sig i cirka tre dage. Aspargesen kan godt fryses men skal først blancheres i kogende vand i et minuts tid.

Fun facts: 

Hvide asparges blev kendt af ægypterne for 5000-6000 år siden. Den tilhører liljefamilien. Den dyrkes under jorden, derfor den blege hvide farve.

En sidste ting, og noget du måske allerede nu har undrer dig over, er hvorfor ens tis lugter, når man har spist mange asparges?

Der findes en god forklaring. Aspargesene indeholder nemlig en såkaldt asparagus-syre, der er en svovlholdig organisk syreforbindelse. Og når denne asparagus-syre bliver nedbrudt, udskilles der svovlholdige forbindelser, hvilket får urinen til at lugte.

Kilde: Videnskab.dk

Roar — blog

Velkommen til RoarBlog

På vores blog deler vi viden, meninger og generel begejstring om, hvad det vil sige at leve et sundt liv. Vi håber, du vil få lige så meget ud af at læse vores posts, som vi har fået ud af at skrive dem.

 • 3/6-2021

  Kost & graviditet

  Op til og under graviditet har du et ekstra behov for særlige næringsstoffer. Derfor er det ekstra vigtigt, at du skruer op for den...

 • 11/5-2021

  Opskrift: Salat med grønne asparges, fjordrejer og kold purløgscreme

  Asparges sæsonen en står for døren og vi glæder os til at nyde de sprøde friske stænger. Asparges er en af de ældste dyrkede køkkenurter...

 • 6/5-2021

  Skøn og nem morgenmad

  Bircher Müsli blev udviklet i slutningen af ​​det 19. århundrede af den schweiziske læge Maximilian Bircher-Brenner til hans patienter. Her får du vores...

 • 21/4-2021

  Færre for tidligt fødte børn under lockdown

  ​Undersøgelse fra Rigshospitalet og Statens Serum Institut viser et fald på 90%. Forskerne vil nu grave sig dybere ned i, hvad...

 • 19/4-2021

  Vita betyder liv

  Ordet vita stammer fra latin og betyder liv. Vitaminer er organiske stoffer og en gruppe af kemisk meget forskellige stoffer, der består af...

 • 4/4-2021

  Kvinders ægkvalitet topper først i midten af 20'erne.

  Du har sikkert ligesom mange andre hørt, at du ikke må vente for længe med at få børn, og at det kun bliver...

1/6

Se alle artikler

Good things will happen