Bliv medlem og få masser af fordele / Fri fragt på alle ordrer / Hurtig levering 1-3 hverdage

Hvide asparges

Mangler du inspiration til en let sommer anretning?

Så står vi midt i sæsonen for hvide asparges, hvortil der følger et hav af skønne opskrifter. Maj og juni er sæson for hvide asparges og udover at smage himmelsk og passe perfekt til let enklet forårsanretning, så er den hvide grøntsag fyldt med kostfibre.

Hos La Roar er vilde med den hvide grøntsag og har derfor samlet et par tips til hvordan du giver dig i kast med denne.

Sådan tilbereder du hvide asparges:

1) Hvide asparges skal skrælles. Læg aspargesen på et skærebræt. Brug kartoffelskrælleren og start lige under hovedet og kør ned mod bunden. Rul aspargesen på brættet, så du har et fast underlag. Skræl hele vejen rundt og tag ikke for meget af.

2) Knæk den nederste del af med fingrene. Hold med pegefingeren og kør tommelfingeren op. Når stænglen giver sig, knækker du af.

3) Kog hvide asparges med rigeligt vand og lidt salt, smør og en knivspids sukker. De skal have 4-5 minutter. Stik evt. i dem med en gaffel og mærk om de er møre.

4) Anret fx med sprød bacon for den saltede smag, friske rejer, stenbiderrogn og friske økologiske krydderurter eller en krydderurtecreme.
 
Psst.. Har du mange endestykker til overs, kan du koge suppe på dem.

Opbevaring: 

Aspargesene opbevares bedst i en plastpose i køleskab. Her kan de holde sig i cirka tre dage. Aspargesen kan godt fryses men skal først blancheres i kogende vand i et minuts tid.

Fun facts: 

Hvide asparges blev kendt af ægypterne for 5000-6000 år siden. Den tilhører liljefamilien. Den dyrkes under jorden, derfor den blege hvide farve.

En sidste ting, og noget du måske allerede nu har undrer dig over, er hvorfor ens tis lugter, når man har spist mange asparges?

Der findes en god forklaring. Aspargesene indeholder nemlig en såkaldt asparagus-syre, der er en svovlholdig organisk syreforbindelse. Og når denne asparagus-syre bliver nedbrudt, udskilles der svovlholdige forbindelser, hvilket får urinen til at lugte.

Kilde: Videnskab.dk

Roar — blog

Velkommen til RoarBlog

På vores blog deler vi viden, meninger og generel begejstring om, hvad det vil sige at leve et sundt liv. Vi håber, du vil få lige så meget ud af at læse vores posts, som vi har fået ud af at skrive dem.

 • 21/12-2020

  5 tips til mandens fertilitet
  Kære mand, planlægger du og din partner graviditet? Her giver vi 5 tips til mandens fertilitet og sætter endnu en gang fokus på alt...
 • 21/12-2020

  Krill vs fiskeolie - kender du forskellen?

  De fleste har nok hørt om fiskeolie som en kilde til omega-3 fedtsyrer, men hvad med krillolie? Og hvad med forskellen på de...

 • 30/11-2020

  7 positive du-må-godt råd til dig der planlægger graviditet

  Vi kan godt blive liiiidt trætte i sokkerne af hele tiden at blive tudet ørerne fulde med alt det man ikke må eller skal...

 • 16/11-2020

  4 ting du bør vide om folat (folsyre) op til ønsket graviditet

  Planlægger du graviditet, og har du også hørt, at du skal spise folat, også kaldet folsyre? Vi ved, at kosttilskud kan være lidt...

 • 8/10-2020

  Græskarsuppe - folat og vitamin A- og C
  Græskar er i sæson og er derfor dejlig at bruge i efterårskøkkenet. En af vores yndlingsmåder at bruge græskar på i køkkenet er i en...
1/6

Se alle artikler

Good things will happen