FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER

Hvide asparges

Mangler du inspiration til en let sommer anretning?

Så står vi midt i sæsonen for hvide asparges, hvortil der følger et hav af skønne opskrifter. Maj og juni er sæson for hvide asparges og udover at smage himmelsk og passe perfekt til let enklet forårsanretning, så er den hvide grøntsag fyldt med kostfibre.

Hos La Roar er vilde med den hvide grøntsag og har derfor samlet et par tips til hvordan du giver dig i kast med denne.

Sådan tilbereder du hvide asparges:

1) Hvide asparges skal skrælles. Læg aspargesen på et skærebræt. Brug kartoffelskrælleren og start lige under hovedet og kør ned mod bunden. Rul aspargesen på brættet, så du har et fast underlag. Skræl hele vejen rundt og tag ikke for meget af.

2) Knæk den nederste del af med fingrene. Hold med pegefingeren og kør tommelfingeren op. Når stænglen giver sig, knækker du af.

3) Kog hvide asparges med rigeligt vand og lidt salt, smør og en knivspids sukker. De skal have 4-5 minutter. Stik evt. i dem med en gaffel og mærk om de er møre.

4) Anret fx med sprød bacon for den saltede smag, friske rejer, stenbiderrogn og friske økologiske krydderurter eller en krydderurtecreme.
 
Psst.. Har du mange endestykker til overs, kan du koge suppe på dem.

Opbevaring: 

Aspargesene opbevares bedst i en plastpose i køleskab. Her kan de holde sig i cirka tre dage. Aspargesen kan godt fryses men skal først blancheres i kogende vand i et minuts tid.

Fun facts: 

Hvide asparges blev kendt af ægypterne for 5000-6000 år siden. Den tilhører liljefamilien. Den dyrkes under jorden, derfor den blege hvide farve.

En sidste ting, og noget du måske allerede nu har undrer dig over, er hvorfor ens tis lugter, når man har spist mange asparges?

Der findes en god forklaring. Aspargesene indeholder nemlig en såkaldt asparagus-syre, der er en svovlholdig organisk syreforbindelse. Og når denne asparagus-syre bliver nedbrudt, udskilles der svovlholdige forbindelser, hvilket får urinen til at lugte.

Kilde: Videnskab.dk

Roar — blog

Velkommen til RoarBlog

På vores blog deler vi viden, meninger og generel begejstring om, hvad det vil sige at leve et sundt liv. Vi håber, du vil få lige så meget ud af at læse vores posts, som vi har fået ud af at skrive dem.

  • 6/4-2025

    Kan Jeg Blive Gravid Efter 35?

    Overvejer du graviditet efter 35? Du er ikke alene. Denne artikel giver dig et indsigtsfuldt blik på fertilitet i de senere 30’ere – fra...

  • 5/4-2025

    Naturlig Lindring af Vaginal Tørhed: Effektive Metoder og Tips

    Vaginal tørhed rammer mange kvinder – men du er ikke alene, og der findes naturlige måder at finde lindring. I denne artikel får du...

  • 5/4-2025

    Forståelse af sædproduktion: Processen og faktorerne

    Sædproduktion er en kompleks biologisk proces, der er afgørende for mandens fertilitet og evnen til at få børn. Denne artikel dykker ned i, hvordan sædceller...

  • 4/4-2025

    Mad til hormonel balance: Sådan skal du spise

    Vidste du, at den mad, du spiser, kan være nøglen til din hormonelle balance? I denne artikel guider vi dig gennem, hvordan du med...

  • 3/4-2025

    Naturlige kosttilskud til hormonel balance: En guide til bedre velvære

    Hormonel ubalance kan vise sig som træthed, humørsvingninger eller nedsat energi – og det påvirker hele din hverdag. I denne guide dykker vi ned...

  • 2/4-2025

    Symptomer for lav testosteron: Tegn og behandlinger

    Lavt testosteron kan påvirke både din krop og dit sind – fra træthed og nedsat lyst til humørsvingninger og manglende overskud. I denne artikel...

1/6

Se alle artikler

Good things will happen