Bliv medlem og få masser af fordele / Fri fragt på alle ordrer

Kan tynde nåle forbedre chancerne for graviditet?

I dette afsnit af Join the Pudding Club valgte vi at gå den alternative vej, da undersøgelser har vist, at det ofte er den, vi tyer til, hvis den traditionelle ikke synes at virke optimalt for os.

Til dette afsnit af podcasten, inviterede vi en kvinde ind i studiet, som må siges at være skarp, når det kommer til hendes felt - og vi sad på nåle over, at få lov at blive klogere på hendes praksis som akupunktør.

Akupunktør Vickie Budden, har nemlig 19 års erfaring som akupunktør med speciale i fertilitet og kvindeproblematikker. Hun har haft over 15.000 kvinder i sine hænder og brugt utallige timer på at tale med disse om deres udfordringer, glæder og sorger.

Et anerkendt alternativ

Til trods for, at der endnu ikke er nok evidens bag akupunktur som behandlingsform, anvender Sundhedsvæsenet det som et behandlingstilbud til konkrete tilstande. Dette gælder eksempelvis lidelser forbundet med hormonelle forstyrrelser som menstruation og overgangsalder, men ligeledes tilstande  forbundet med graviditet. Dette kan være alt fra kvalme, halsbrand og smerter til  igangsættelse af fødslen – men kan de spidse nåle også forbedre fertiliteten?

Akupunktur har vist sig, i nogle tilfælde, at kunne medvirke til, at blodcirkulationen i området omkring æggestokkene forbedres. Derved forbedres tilførelsen af næringsstoffer, såsom vitamin og mineraler, til de kommende æg. I England er akupunktur et standardtilbud til alle kvinder i fertilitetsbehandling. Burde vi også have det i Danmark? Hvordan føles det egentlig at få stikket sylespidse nåle ind i kroppen? Og hvordan kan det gøre en forskel for ufrivilligt barnløse?

Dette er bare nogle af de emner, vi kommer ind på i afsnittet. 
Så hvis du vil høre denne enormt skarpe episode af Join the Pudding Club, så klik her 

God lyttelyst. 

Roar — blog

Velkommen til RoarBlog

På vores blog deler vi viden, meninger og generel begejstring om, hvad det vil sige at leve et sundt liv. Vi håber, du vil få lige så meget ud af at læse vores posts, som vi har fået ud af at skrive dem.

 • 10/10-2021

  "Jeg glædede mig til at være nogens mor. Det har jeg altid vidst, at jeg ville være."
  Jeg lærte Tine af kende, da jeg havde La Roar som kunde i efteråret 2019. Jeg blev målløs over hendes dedikation, hendes viden indenfor...
 • 6/10-2021

  Mennesker har brug for mennesker. Uanset hvor i livet, vi står.

  Mette Marie Thornam: Måske har vi lært at klare alting selv – også når noget i livet er svært. Men det har aldrig være...

 • 30/9-2021

  Kan tynde nåle forbedre chancerne for graviditet?

  Til dette afsnit af podcasten, inviterede vi en kvinde ind i studiet, som må siges at være skarp, når det kommer til...

 • 17/9-2021

  Katrine Nexø: Efter en lang rejse mod at blive gravid, er jeg blevet bedre til at passe på mig selv.
  Da jeg fik øjnene op for La Roar, gav det så god mening. De forklarer på en overskuelig og inspirerende måde, hvad de forskellige...
 • 29/4-2021

  Anne Lind Jensen: Jeg har brug for at vide præcis hvad jeg spiser, når et lille liv skal gro
  Jeg har længe følt at chancen for at blive gravid er totalt ude af mine hænder. Det er det for så vidt stadig. Men...
 • 11/3-2021

  Maria Bøge: Det var fortryllende at mærke liv inde i maven
  Jeg synes, at det er svært at give ét godt råd, ift. at blive gravid. Det handler jo om en helhed. Men hvis jeg alligevel...
1/6

Se alle artikler

Good things will happen